Acasă Cultura Penultimul spectacol din Stagiunea 2018 -2019 la Opera Română Timișoara are loc,...

Penultimul spectacol din Stagiunea 2018 -2019 la Opera Română Timișoara are loc, diseară

469
DISTRIBUIȚI

Penultimul spectacol din Stagiunea 2018 -2019 la Opera Națională Timișoara este Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski, miercuri 12 iunie, de la ora 19.00, iar ultimul are loc, în 16 iunie, în memoria Adrianei Gâdea.

Spectacolul Spărgătorul de nuci este susținut de elevii Studioului de dans „Hellen Ganser” Timișoara. Regia artistică, coregrafia și scenografia aparțin lui Hellen Ganser.

Povestea se desfăşoară într-un mic orăşel din Germania, în ajunul Sărbătorii de Crăciun. Pe o stradă animată, o mulţime de adulți și copii preocupați de ultimele pregătiri se grăbesc să ajungă la locuința domnului Stahlbaum care, împreună cu soția și copiii lor, Clara și Fritz, organizează o mare petrecere.

Afară este iarnă. Domneşte atmosfera sărbătorească a Crăciunului. La patinoar s-a adunat multă lume: copii şi părinţi patinează veseli. Pe neaşteptate, pe patinoar apare Drosselmayer, directorul teatrului de păpuşi şi unchiul Mariei.

El a adus cadouri câteva păpuşi deosebite şi înfrumuseţează astfel sărbătoarea. Copiii sunt bucuroşi, dar cunoscându-l pe Drosselmayer îi cer un cadou special de Crăciun. Acesta este de acord să le arate un spectacol pregătit pentru sărbătoarea de Crăciun.

Este povestea unui mic prinţ, care din cauza nepăsării sale, este transformat într-un “Spărgător de nuci”. Cortina se ridică…povestea începe.

Comentarii

comentarii