Acasă Actualitate Pericol de inundații pe 5 râuri din Timiș și Caraș Severin

Pericol de inundații pe 5 râuri din Timiș și Caraș Severin

477
DISTRIBUIȚI

Miercuri 16 martie, ABA Banat Timișoara anunță creșteri de debite și depășiri ale cotelor de inundații ca urmare a ploilor însemnate înregistrate în ultimele 48 de ore și a propagării viiturilor formate pe râurile din bazinele hidrografice din Timiș și Caraș Severin: Bârzava, Pogăniș, Moravița, Bega, Bega Veche.

Sunt depășiri ale cotelor de inundație pe cursurile de apă:

Pogăniș, la stația hidrometrică Valeapai (jud. Caraș-Severin)

Bârzava, la stația hidrometrică Gătaia (jud. Timiș)

Depășiri ale cotelor de atenție sunt înregistrate pe următoarele cursuri de apă:

râul Bârzava, la stația hidrometrică Partoș, cu tendință de creștere a nivelului apei; râul Moravița , la stația hidrometrică Moravița, cu tendință de creștere a nivelului apei; râul Vornic, la stația hidrometrică Ramna, cu tendință de creștere a nivelului apei; râul Bega, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău și râul Bega Veche, la stația hidrometrică Pișchia.

Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SGA Timiș și SGA Caraș-Severin, cât și cei ai dispeceratului rămân sub alertă, până la trecerea tuturor avertizărilor și atenționărilor hidrologice.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de atenționările hidrologice în vigoare.

Echipele ABAB supraveghează lucrările hidrotehnice situate în zonele cu probleme pentru protejarea populației riverane. La Gătaia, pârâul Bârzava e în cod portocaliu de inundații -explică Sorina Neaga, ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii