Acasă Administraţie Peste 100.000 de fire de plante de covor vor înveseli centrul Timișoarei

Peste 100.000 de fire de plante de covor vor înveseli centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

După super-spectacolul floral oferit de frumoasele lalele și panseluțe din Piața Victoriei, Primăria Timișoara a început să planeze peste 100.000 de plante de covor, care vor oferi o imagine la fel de plăcută și vor înveseli centrul Timișoarei.

Andrei Drăgilă, directorul Horticultură, a explicat că lalele și panseluțele au fost scoase pentru a urma ciclul lor de repaus, iar acum se plantează plante de covor: goleus, asceranthus, begonia, vanilla și iresine.

Operațiunea a început de la troiță, porțiunea din Piața Victoriei de la leoaică, dreptunghiul mare din fața operei și de la fosta cofetărie Violeta. E terminată Violeta, e terminată troița, am început plantatul în triunghiul de la leoaică și vom finaliza în următoarele zile dreptunghiul din fața operei. În total în Piața Victoriei vor fi plantate peste 100.000 de fire de plante de covor”, a spus Drăgilă.

Plantele covor sau acoperitoare de sol se clasifică în grupa plantelor de talie mică sau pitică. Plantele acoperitoare de sol sunt foarte ușor de plantat, acestea nu sunt pretențioase și nu necesită o îngrijire minuțioasă. Ele sunt folosite și că plante decorative pe întinderi mai mari, precum în parcuri sau alte spații verzi, publice.

Comentarii

comentarii