Acasă Actualitate Peste 2.400 de elevi au vizitat Târgul Educaţiei Universitare – Ediţia a...

Peste 2.400 de elevi au vizitat Târgul Educaţiei Universitare – Ediţia a XIV-a, organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad şi Asociaţia Absolvenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – ALUMNI, au organizat, în zilele de 11-12 noiembrie 2011, în modernul Campus Universitar „Vasile Goldiş” (str. Liviu Rebreanu, nr. 86), cea de-a XIV-a ediţie a TÂRGULUI EDUCAŢIEI UNIVERSITARE, amplă acţiune de orientare şcolară şi vocaţională, de promovare a ofertei educaţionale a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, unde au participat peste 2.400 de elevi din liceele arădene. La inaugurare au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. Mariana Cismaşiu, inspector şcolar de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Levente Horvath, subprefect al judeţului Arad, absolvenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – ALUMNI, dintre care îi amintim pe deputatul Iustin Cionca (absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice), preşedinte de onoare al Asociaţiei Absolvenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – ALUMNI şi doamna Lucia Seculici (absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice), Branch Manager COLDWELL BANKER şi preşedinte  PROPLAN INVESTMENTS, o delegaţie a Universităţii din Enna (Sicilia – Italia), condusă de preşedintele universităţii, directori de şcoli, manageri de firme, elevi, părinţi, decani, cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi postdoctoranzi. Sub forma unor standuri atractive, cu un bogat material ilustrativ, a fost prezentată întreaga ofertă academică pentru anul universitar 2012-2013 şi recentele succese academice ale Universităţii. În standurile celor 6 facultăţi, au fost expuse cele 39 specializări pentru ciclul licenţă, 36 de specializări masterale şi 12 specializări în cadrul celor două şcoli doctorale şi celor două şcoli postdoctorale. În Aula „Magna Universitaria”, dotată cu un sistem de videoconferinţă şi tehnologie de proiecţie holografică 3D integrat, realizat în colaborare cu Universitatea din Debrecen (Ungaria), elevii au vizionat un film de documentare în care a fost prezentată baza didactică materială şi aspecte referitoare la desfăşurarea procesului de învăţământ. Viitorii studenţi pot opta pentru studii de licenţă în domeniul medicinei, farmaciei şi medicinei dentare, ştiinţelor juridice, economice, psihologiei, ştiinţelor educaţiei, asistenţei sociale, ştiinţelor umaniste, politice şi administrative, ştiinţelor naturii, educaţie fizică şi sport, informatică, inginerie, silvicultură şi ingineria sistemelor de energii regenerabile. La toate specializările universităţii se aplică sistemul european de credite transferabile ECTS, care permite mobilităţi în ţară şi străinătate. Infrastructura didactică s-a îmbogăţit prin noi dotări în laboratoarele din Campusul Universitar „Vasile Goldiş” – investiţie de peste 20 milioane euro.
Ziua de sâmbătă, 12.11.2011, a „Târgului Educaţiei Universitare” a fost dedicată în întregime părinţilor viitorilor absolvenţi de liceu. Întâlnirea a avut loc în clădirea Campusului Universitar „Vasile Goldiş” şi a fost prezidată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, care a prezentat oferta educaţională a UVVG. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Manifestarea pe care am organizat-o a avut ca scop familiarizarea elevilor cu realizările Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, o universitate care prin performanţele ei a devenit o cetate a culturii şi ştiinţei transilvănene. Prin standurile pe care le-am organizat am dorit să prezentăm preocupările noastre, iar prezenţa numeroasă a elevilor din licee a arătat faptul că elevii sunt interesaţi de universitatea noastră. Sperăm că procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat să fie mult mai ridicat. Vom continua întâlnirile cu elevii din licee, deoarece ei constituie partenerii noştri de mâine. Ne ocupăm de orientarea lor vocaţională, vrând să le demonstrăm că performanţele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” sunt recunoscute nu doar în ţară, ci şi în străinătate”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG.
  
 

Comentarii

comentarii