Acasă Eveniment Peste 300 de șoferi au luat amenzi în weekend, în Timiș. 35...

Peste 300 de șoferi au luat amenzi în weekend, în Timiș. 35 au rămas și fără permis

262
DISTRIBUIȚI

Nici în week-end-ul 28 februarie – 1 martie, polițiștii rutieri din Timiș nu i-au iertat pe șoferii indisciplinați. Pe raza întregului județ, în cele trei zile, au fost aplicate 314 de sancțiuni contravenționale, reținute 35 de permise de conducere, constatate 11 infracțiuni și retrase șase certificate de înmatriculare.

Majoritatea șoferilor amendați, 168, și de această dată, nu au respectat limitele de viteză. Cele 35 de persoane care au rămas fără permis nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, au făcut depășiri neregulamentare sau au condus sub influența băuturilor alcoolice.

Cele mai serioase fapte sesizate de polițiști au fost în cazul a trei șoferi prinși cu alcoolemii ridicate, pe 1 martie. Astfel, un bărbat de 58 de ani, unul de 46 și altul de 50 au fost depistați pe drumurile din Timiș cu 0.73, 0.76 și, respectiv, 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, dar s-au ales și cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș atenționează: „În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente”.

Comentarii

comentarii