Acasă Actualitate Peste 400 de amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, în ultima...

Peste 400 de amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, în ultima săptămână

432
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au aplicat, în ultima săptămână, 411 amenzi celor care nu respectă prevederile referitoare la ordinea și liniștea publică din Legea 61/1991. Atenția sporită acordată acestor fapte este cauzată de actele de violență stradale tot mai frecvente, multe degenerate din acțiuni de tulburare a ordinii publice.

Au fost sancționate fapte precum tulburarea liniștii locuitorilor prin zgomote, strigăte sau larmă, săvârșirea în public de acte și fapte obsecene, amenințări cu alte de violență, proferarea de injurii, alarmarea fără motiv a publicului și autorităților, lăsarea în libertate și nesupravegherea animalelor periculoase, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și refuz de legitimare.

Cele mai multe probleme au fost constatate în zone precum Aleea Studenților, Calea Aradului, Aurelianus, Calea Buziașului, I. Văcărescu, Peneș Curcanul și T. Vladimirescu. Doar ieri, 22 octombrie, 56 de persoane au primit sancțiuni pentru consum de alcool la Gara de Nord, Parcul Dacia, platoul Dâmbovița și Complexul Studențesc.

„Pentru faptele menționate sancțiunile sunt cuprinse între 200 și 1000 lei. Poliția Locală va continua în următoarea perioadă acțiunile punctuale pentru a depista persoanele care încalcă prevederile legale și pentru a preveni astfel degenerarea unor situații în cazuri mai grave”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii