Acasă Economic Peste 800 de studenţi la arhitectură pot ajunge să câştige premii importante...

Peste 800 de studenţi la arhitectură pot ajunge să câştige premii importante în bani şi recunoaştere internaţională la competiţia Holcim Awards

DISTRIBUIȚI

Înscrierile la a 3-a ediţie a Holcim Awards for Sustainable Construction (Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile) se află în plină desfăşurare. Arhitecţi, constructori, ingineri, designeri, planificatori urbani, dar şi aspiranţii la o carieră în domeniu – studenţi la facultăţile de arhitectură şi construcţii, masteranzi sau doctoranzi – au oportunitatea să îşi înscrie proiectele într-o competiţie ce promovează sustenabilitatea în construcţii şi oferă premii în valoare totală de 2 milioane de dolari. Pe lângă proiectele mature, aflate în stadiu avansat de design şi cu o mare posibilitate de execuţie – create de specialişti consacraţi – în competiţie sunt aşteptate să concureze ideile, viziunile şi conceptele celor care reprezintă viitoarea generaţie de arhitecţi şi specialişti în construcţii – studenţii. Categoria „Next generation” li se adresează şi este deschisă pentru proiecte de dezvoltare durabilă aflate în stadii incipiente de design sau cu o mai mică probabilitate de execuţie. Valoarea totală a premiilor regionale pentru categoria Next Generation este de 50.000 de dolari, din care premiul întâi este de 25.000 de dolari, premiul doi câştigă 15.000 de dolari, în timp ce premiul trei ajunge la 10.000 de dolari. Doctoranzii, masteranzii şi cei peste 800 de studenţi din ultimii doi ani la facultăţile de profil din ţară au posibilitatea să intre în competiţie cu proiectele proprii, derulate în cadrul programelor universitare – inclusiv cu acelea care fac obiectul lucrărilor de doctorat, masterat sau licenţă. În acest fel, lucrarea de licenţă devine şi o oportunitate de a câştiga premii la un concurs internaţional de renume. De altfel, Facultatea de Arhitectură din Timişoara a devenit un partener de bază al competiţiei Holcim Awards, prin decizia de a stabili sustenabilitatea în construcţii drept temă pentru lucrarea de licenţă. “Pentru cei aflaţi în pragul afirmării, participarea la Holcim Awards cu proiecte în curs de elaborare constituie un avantaj: angrenate într-o confruntare de idei şi de viziuni sustenabile, desfăşurată la nivel global, ele pot deveni un start promiţător într-o carieră spectaculoasă,” a declarat Andreea Nicolae, coordonator al proiectului Holcim Awards în România.
În vederea promovării Holcim Awards în rândul studenţilor, al masteranzilor şi al doctoranzilor la facultăţile de arhitectură şi construcţii, echipa Holcim Awards în România organizează sesiuni de informare, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ superior de profil. Sesiunile de informare se vor desfăşura în perioada pe 13 octombrie la Cluj, pe 14 octombrie la Timişoara, pe 19 octombrie la Oradea şi pe 1 noiembrie la Iaşi.
Înscrierea proiectelor în concursul Holcim Awards se face prin intermediul website-ului oficial, www.holcimawards.org. Informaţii suplimentare in limba romana sunt disponibile si la website-ul www.holcimawards.ro, unde cei interesati pot afla detalii despre competiţie, criterii de jurizare, proiecte anterioare, dar şi, în egală măsură, informaţii utile cu privire la domeniul construcţiilor durabile şi al tendinţelor în arhitectură şi în domenii conexe. Holcim Awards se desfăşoară la nivel regional şi global în cicluri care se întind pe o perioadă de 3 ani, premiile oferite fiind în valoare totală de 2 milioane de dolari. În cele două etape anterioare ale competiţiei, aproximativ 50 de arhitecţi români au depus proiecte pentru Holcim Awards. 9 proiecte româneşti s-au calificat în faza regională, la cea de-a doua ediţie a Holcim Awards în România. Fundația Holcim promovează soluții sustenabile pentru problemele tehnologice, de mediu, socio-economice și culturale ce afectează clădirile și construcțiile la nivel regional, naţional şi global. Activitățile Fundației includ competiţia de proiecte şi viziuni de construcții durabile Holcim Awards, care se desfăşoară pe parcursul a 3 ani.
 

Comentarii

comentarii