Acasă Actualitate Peste 9 milioane de euro din fonduri norvegiene și SEE pentru proiectele...

Peste 9 milioane de euro din fonduri norvegiene și SEE pentru proiectele culturale din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Luni, 16 ianuarie, Punctul Național de Contact pentru Granturile SEE și Norvegiene a publicat lista proiectelor care primesc finanțare în cadrul apelului „Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2023”. Vorbim de 9,2 milioane de euro, care vor merge către 24 de inițiative. Organizatorii acestora sunt, în general, asociații cunoscute, care au aplicat și la alte finanțări nerambursabile pe plan local sau național.

Finanțările sunt între 200.000 și 500.000 de euro. Cea mai mare sumă, 493.650 de euro o primește Fundația Călina pentru inițiativa „Shared Spaces”, care va fi realizată împreună cu „Small Projects Tromso”, și care presupune documentare și testare de artă digitală. Pe locul 2, ca sumă primită, cu 493.000 de euro, ar fi proiectul Caleido Festival al Fondației Amfiteatru. Având o colaborare cu Morten Bruun, festivalul va avea 20 de spectacole care „celebrează diversitatea și dialogul intercultural”. Podiumul ar fi completat de „Istorii invizibile”, proiect al Identity Education Association – 486.900 de euro. Acesta va fi realizat împreună cu Oslo Pride AS și presupune vizite bilaterale, documentare despre istoria queer și evenimente specifice.

Alte asociații locale care au primit finanțare ar fi: Asociația Galeria Nouă, Art Encounters, Asociația Națională a Surzilor, Asociația Culutrală Artmedia, Asociația META Spațiu, Universitatea Politehnică, Trib/Art, UVT, Asociația Documentor, Asociația Bastion – Varbastya, Asociația Culturală Pelicula, Asociația Culturală Metropolis, Asociația Centrul Cultural Clujean și Institutul Român de Educație a Adulților.

Doar două dintre aceste asociații au primit două sau mai multe finanțări. Este vorba despre Asociația Documentor, care are două finanțări cu valoare totală de puțin peste 870.000 de euro, și Universitatea Politehnică din Timișoara, care are nu mai puțin de șapte, cu valoare totală de aproape 1,9 milioane de euro.

Lista completă a inițiativelor care primesc finanțare din fonduri norvegiene și SEE ar fi:

Lista finală a inițiativelor bilaterale contractate în cadrul apelului Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2023-1

Comentarii

comentarii