Acasă Politica PMP Timiş acuză de ipocrizie parlamentarii care au votat pentru păstrarea imunităţii...

PMP Timiş acuză de ipocrizie parlamentarii care au votat pentru păstrarea imunităţii de către Vosganian

263
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu 1Senatorii s-au opus, joi, încuviinţării cererii DIICOT pentru începerea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian în dosarul ‘Gaze ieftine’, astfel că acesta rămâne cu imunitatea parlamentară.
”Organizaţia Partidul Mişcarea Populară Timiş consideră că este încă o dovadă a ipocriziei de care dau dovadă unele partide din Parlament. Clamează peste tot lupta anti-corupţie, dar nu se feresc să facă scut în jurul propriilor aleşi”, a declarant vineri avocat Roxana Iliescu, preşedinta popularilor timişeni. Ea consideră că prin votul aleşilor din Camera Superioară a Parlamentului, în care același plen al Senatului a votat pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului Ariton, ”Senatul s-a substituit instantei de judecată, stabilind cine e vinovat și cine nu”.
Roxana Iliescu subliniază faptul că nu este prima dată când aleşi din vechiul PNL sunt protejaţi prin blocarea demersurilor procurorilor în Parlament, exemplificând prin cazul fostului ministru al Justiţiei, Chiuariu, care avea deja o condamnare definitive şi că ”a fost nevoie de încă un dosar penal pentru ca aleşii să-l lase din mână”. Lidera popularilor timişeni cataloghează ca fiind ”simplă demagogie” critica votului din Senat facută de preşedintele Iohannis, care, însă nu ştia că solicitarea a venit de la DIICOT şi nu de la DNA […]. ”Vosganian se afla în această situaţie şi pe vremea când Iohannis era preşedinte al PNL. Cu toate acestea nu l-am văzut să aibă o atitudine fermă în acea perioadă, cum, de altfel, nu a avut nici în ce-l priveşte pe Chiuariu”, spune Roxana Iliescu.
Aceasta menţionează că PMP a votat întotdeauna în favoarea cererilor procurorilor, indiferent de zona politică din care proveneau cei vizaţi şi rămâne fidel principiului că instanţa de judecată, şi nu Parlamentul, este în măsură să analizeze probe şi să se pronunţe asupra vinovaţiei sau nevinovaţiei persoanelor în cauză.

Comentarii

comentarii