Acasă Politica PNL cere parlamentarilor să nu se ducă la deschiderea anului şcolar

PNL cere parlamentarilor să nu se ducă la deschiderea anului şcolar

237
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu: „Nu e loc de politicieni în şcoală”

De luni începe şcoala. Clopoţelul va suna de data aceasta în mai puţine şcoli iar unii politicieni se vor înghesui pe porţile unităţilor de învăţământ pentru a se arăta acolo între copii şi părinţi, pentru mici băi de mulţime. PNL trage un semnal de alarmă şi cere alungarea politicii din şcoli şi ca parlamentarii să nu se ducă la deschiderile de an şcolar… Totuşi, senatorii şi-au luat liberi luni, iar cei din Camera Deputaţilor au… muncă în colegiu. În traducere… liber la participat la festivităţi de deschidere prin şcoli. „Noi PNL considerăm că şcoala trebuie lăsată în pace, să funcţioneze după regulile ei, să se preocupe să facă educaţie cât mai sănătoasă a copiilor şi prin urmare nu vom participa la festivităţile organizate cu ocazia deschiderii noului an şcolar. Am cerut şi în Senat ca ziua de luni să fie o zi de lucru normală în Parlamentul României şi nu o zi de vizite ale politicienilor prin şcoli. Din păcate solicitarea noastră nu a fost susţinută de către o majoritate a senatorilor şi în consecinţă luni Senatul nu va lucra, nici Camera Deputaţilor. Eu ca rector aş putea foarte uşor să fiu prezent în cât mai multe şcoli dar vă spun cu angajament maxim – nu mă voi duce în nici o şcoală din motivele pe care le-am spus, eu respect şcoala cu adevărat şi cred că dacă o respectăm atunci trebuie să încetăm o dată cu promovarea politicului în şcoli de facto şi nu doar declarativ. Ar fi trebuit ca noi să fim la muncă şi să lăsăm şcoala să-şi vadă de treabă. Nu e loc de politicieni în şcoală”, a declarat senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara.

Transport la kilometri distanţă în urma comasării şcolilor

O dată cu începerea noului an şcolar o parte dintre localităţi nu vor mai avea şcoală. Unele şcoli s-au comasat şi acum elevii trebuie să se ducă la kilometri distanţă pentru a ajunge în bănci. „Anul şcolar 2010-2011 este un an mai special –un an în care corpul profesoral este mai restrâns, un an în care un număr ce nu poate fi neglijat de localităţi nu vor mai avea şcoală. Eu sper că puterea va lua toate măsurile pentru ca elevii din localităţile fără şcoală să poată fi transportaţi în localităţile la care vor fi arondaţi în condiţii de totală securitate şi maxim confort şi după un orar potrivit unor copii. Voi încerca să fiu cât mai la curent cu situaţia din judeţul Timiş şi am cerut preşedinţilor organizaţiilor noastre din tot judeţul să mă informeze în acest sens pentru că dacă apar situaţii necorespunzătoare de un caracter impropriu să pot interveni pentru corectarea acestor situaţii”, a declarat preşedintele PNL Timiş Nicolae Robu.

Universităţile nu au primit bani de la stat pentru reparaţii

Nici universităţile nu stau bine la capitolul fonduri primite de la stat. „Nici Universitatea Politehnica şi nici alte universităţi din ţară nu au primit în acest an nici un leu de la bugetul de stat pentru reparaţii, modernizări ale spaţiilor de învăţământ şi sociale. Nu s-au putut face decât lucrări de foarte mică anvergură atât la cămine cât şi în zona spaţiilor de învăţământ pentru pregătirea noului an universitar. Din fericire în perioada guvernării liberale eu la Politehnica din Timişoara am reuşit să promovez un număr uriaş de proiecte încât şi căminele şi facultăţile, spaţiile de învăţământ, au fost aduse într-o stare foarte bună iar astăzi ele încă nu sunt într-o stare care să ne îngrijoreze dar aveam în plan să facem lucrări de remediere peste tot, aşa cum am făcut în anii în care învăţământul era altfel tratat”, a precizat Robu.

Comentarii

comentarii