Acasă Actualitate PNL şi PSD vor subvenţii la gigacalorie, pentru cetăţenii aflaţi în mari...

PNL şi PSD vor subvenţii la gigacalorie, pentru cetăţenii aflaţi în mari dificultăţi

463
DISTRIBUIȚI

Preţul gigacaloriei a aprins multe spirite, în ultimul timp. Majorarea preţului gigacaloriei a fost atacată în contencios, de către Instituţia Prefectului. Fără succes, însă. Instanţa nu a dat câştig de cauză prefecturii… Acum se caută soluţii pentru ca această majorare a gigacaloriei, deşi necesară, să fie mai suportabilă pentru anumite pături sociale… PSD Timiş a propus tarife diferenţiate pentru gigacalorie, iar PNL chiar o anchetă socială riguroasă, pentru a vedea cine are cu adevărat nevoie de subvenţie.

“Protocolul încheiat între Partidul Social Democrat şi Alianţa pentru Timiş este unul funcţional şi vizează strict domeniul administrativ”

“Am luat act cu satisfacţie de poziţia responsabilă a preşedintelui PNL Timiş, domnul senator Nicolae Robu, care a înţeles că propunerea de proiect lansată de PSD Timiş, prin viceprimarul Sorin Grindeanu, privind stabilirea unor tarife diferenţiate pentru gigacalorie, este una necesară în condiţiile actuale. Având în vedere faptul că guvernul nu va mai acorda subvenţii pentru acest domeniu, este nevoie ca, la nivel local, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara să identifice soluţii care să permită persoanelor grav afectate de criza economică şi socială să suporte costurile de întreţinere a imobilelor. Chiar dacă, în plan politic, PNL rămâne unul din adversarii PSD, prin atitudinea domnului senator Robu se confirmă, încă o dată, faptul că protocolul încheiat între Partidul Social Democrat şi Alianţa pentru Timiş este unul funcţional şi vizează strict domeniul administrativ”, a declarat Titu Bojin, preşedinte PSD Timiş.

“Cetăţenii cu venituri extrem de mici, aflaţi în mari dificultăţi, să fie subvenţionaţi parţial din bugetul local, dar numai în urma verificării riguroase a veniturilor lor”

“Sunt de acord. Aşa cum am spus în conferinţa de presă de vineri, noi considerăm, pe baza datelor tehnico-economice de care dispunem, că în condiţiile neplăţii subvenţiei de către guvern, pentru perioada anterioară şi a ridicării subvenţiei pe viitor, o majorarer a preţului gigacaloriei este obligatorie, pentru ca regia Colterm să nu intre în colaps. În noile condiţii, suntem de acord ca cetăţenii cu venituri extrem de mici, aflaţi în mari dificultăţi, să fie subvenţionaţi parţial din bugetul local, dar numai în urma verificării riguroase a veniturilor lor”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

“Echipe de voluntari din partea tuturor partidelor din judeţ, pentru a participa la o anchetă socială”

De altfel, senatorul Nicolae Robu a şi vorbit, în urmă cu câteva zile, de anchete sociale care se pot face pentru a şti în mod clar veniturile celor care beneficiază de subvenţie pentru gigacalorie. “Putem face şi o muncă voluntară, pentru identificarea acestor oameni. Ne oferim disponibilitatea de a munci pentru comunitate. Trebuie mobilizare. Am venit cu propunerea – haideţi să facem o verificare temeinică, serioasă! Echipe de voluntari din partea tuturor partidelor din judeţ, pentru a participa la o anchetă socială”, a declarat, în urmă cu câteva zile, Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii