Acasă Actualitate Podul de la Parța care parcă levitează, deschis doar pentru mașini mici....

Podul de la Parța care parcă levitează, deschis doar pentru mașini mici. CJT pregătește construcția unui pod nou

DISTRIBUIȚI

Podul de la Parţa, construit în 1955, a devenit un pericol pentru cei care îl tranzitează. Ridicat pe piloni de lemn, structura de rezistenţă este grav afectată. Autorităţile cunosc problema de zece ani. Podul rutier a fost expertizat tehnic încă din 2013, iar  în 2016 a fost preluat de CJ Timiş, cu tot cu proiectul tehnic şi întreaga documentaţie a podului. Apoi, a fost restricţionată circulaţia vehiculelor care depăşesc şapte tone, pe care însă nimeni nu a respectat-o.   

Miercuri, 3 august, s-a luat în discuţie, în Comisia de circulaţie a CJT, situaţia podului de la Parţa.

Autorităţile au decis că podul e sigur pentru maşinile mici, dar nu mai face faţă traficului greu, în condiţiile în care maşinile grele au continuat să folosească podul. CJ Timiș are în plan să ridice un nou pod, de la temelii, însă va fi păstrat şi cel vechi, care va deveni pietonal.  

„Nu intenţionăm să închidem de tot podul, pentru reabilitare. El este sigur pentru autovehicule mici. Doar că de acum va trebui să se respecte interdicţia vehiculelor de peste şapte tone. Până acum au circulat şi autobuzele. De acum, în locul autobuzelor au fost introduse microbuze. Sperăm ca în scurt timp să scoatem la licitaţie documentaţia pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic aferent unui pod nou. Acesta va rămâne pietonal. Va costa peste şapte milioane de euro şi avem o oportunitate de a cere bani prin Programul naţional de investiţii Anghel Saligny”, a mai declarat Cristian Moş, vicepreşedintele CJ Timiş. 

Comentarii

comentarii