Acasă Actualitate Poliţiştii rutierişti arădeni, incoruptibili

Poliţiştii rutierişti arădeni, incoruptibili

432
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii rutierişti arădeni s-au dovedit incorutibili la două tentative de dare de mită din partea unor conducători auto. Duminică, 30 mai 2010, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Arad, cu sprijinul D.G.I.P.I, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au realizat două acţiuni, distincte, de prindere în flagrant a trei cetăţeni care au încercat să ofere diverse sume de bani unor poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, pentru ca aceştia să nu–şi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile legale.
Primul cetăţean care a „testat” integritatea agenţilor de circulaţie conducea un autoturism fără a avea certificatul de înmatriculare asupra sa şi, totodată, nu deţinea asigurare auto obligatorie valabilă. Acesta a fost depistat de către un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Arad – Serviciul Rutier. La solicitarea contravenientului, care susţinea că a uitat respectivele documente acasă, agentul de poliţie i-a permis să se deplaseze la domiciliu pentru a le aduce şi a le prezenta în vederea verificărilor. Ulterior, în jurul orelor 16.00, cetăţeanul a revenit la echipajul de poliţie şi i-a înmânat poliţistului certificatul de înmatriculare, în care se afla o bancnotă de 50 de euro, motivând că nu ar dori să fie sancţionat contravenţional cu privire la abaterile săvârşite. Oferta avansată de făptuitor nu a fost acceptată de către poliţişti, aceştia sesizând imediat Direcţia Generală Anticorupţie – Arad. Cetăţeanul s-a prezentat din nou la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, pentru a aduce asigurarea R.C.A., ocazie cu care învinuitul N. P. a fost surprins oferind suma de 50 euro unui poliţist pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu. În urma flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus cercetarea în stare de libertate a învinuitului N. P. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi art. 7 alin 2 din Legea 78/2000 şi a dispus măsura interzicerii de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.
După aproximativ 15 minute, în aceeaşi locaţie, s-a realizat de către ofiţerii D.G.A. – Arad şi procurorul de caz, un al doilea flagrant privind o infracţiune de corupţie. Cetăţeanul B. Z., în timp ce conducea autoturismul proprietate personală având permisul de conducere reţinut, a fost depistat de către un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Serviciul Poliţiei Rutiere Arad. Cu această ocazie, şoferul şi ulterior denunţului, însoţitoarea acestuia, C. L., au încercat să-i determine pe cei doi agenţi de poliţie să nu-şi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu promiţându-le în schimbul potenţialei lipse de integritate suma de 200 de lei. Oferta avansată de către aceştia nu a fost acceptată de către poliţişti şi au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Arad, precizând că cei doi făptuitori au fost conduşi la sediul S.P.R. Arad, unde persistă în oferirea sumei de bani. În aceeaşi zi, în jurul orei 17.40, poliţistul i-a primit într-un birou din incinta Serviciului Poliţiei Rutiere – Arad pe cei doi pentru a le prezenta rezultatul verificărilor cu privire la permisul de conducere al învinuitului şi a le comunica măsurile legale care urmează a fi luate în această situaţie. În timpul discuţiei, şoferul şi însoţitoarea sa i-au oferit poliţistului suma de 350 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, iniţiativa oferirii efective a sumei de bani aparţinând acesteia din urmă.
În urma flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus extinderea urmăririi penale şi faţă de C. L. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi art. 7 alin 2 din Legea 78/2000, cei doi învinuiţi fiind cercetaţi în stare de libertate, împotriva lor fiind dispusă măsura interzicerii de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Comentarii

comentarii