Acasă Eveniment Polițistă din vestul țării judecată pentru că accesa ilegal baza de date...

Polițistă din vestul țării judecată pentru că accesa ilegal baza de date a MAI, ca să spioneze colegele iubitului

DISTRIBUIȚI

Poliţista din Oradea judecată pentru că i-a permis milionarului Victor Micula accesul la baza de date a MAI, a folosit informaţii confidenţiale şi că să-şi spioneze colegele iubitului.

Ea este judecată într-un nou dosar penal, conform adevărul.ro.

Parchetul Bihor a anunţat vinerea trecută finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a agentei Camelia Erdei. Dosarul a fost disjuns din cel în care poliţista a fost inculpată în decembrie 2020 alături de Victor Micula şi de trei colegi ai ei – Ovidiu Vaida, Claudiu Rengle (între timp pensionat) şi Alin Zanca, pe care Micula i-a transformat în slugi personale. 

În vârstă de 36 ani şi agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei Oradea, Camelia Erdei este acuzată în noul rechizitoriu întocmit pe numele ei de procurorul Cristian Ardelean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, de 11 infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, dintre care 2 în formă continuată, plus încă 2 infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. 

Din noul rechizitoriu întocmit pe numele poliţistei reiese că aceasta a ignorat cu bună ştiinţă şi repetat toate regulile care o obligau să folosească programul informatic al MAI doar în interes de serviciu şi să păstreze confidenţialitatea datelor. “Practic, inculpata a utilizat datele ca pe propriul său bun, de care poate dispune la discreţie, deseori la ore târzii din noapte”, arată actul de acuzare. 

Cum fiecare utilizator are nume şi parolă unice, anchetatorilor nu le-a fost greu să afle când şi de câte ori a intrat Erdei în sistem, confruntând aceste informaţii cu registrul în care poliţiştii au obligaţia să menţioneze motivele. 

Astfel, s-a descoperit că Erdei a accesat baza de date oferindu-se să ajute o cunoştinţă dornică să găsească rudele soţului ei, adoptat. Apoi, la rugămintea iubitului a căutat informaţii despre şeful acestuia şi despre un coleg de serviciu cu care intrase în conflict, dar şi despre o şoferiţă care parcase pe locul lui şi pe care voia s-o caute ca s-o ia la rost. 

Comentarii

comentarii