Acasă Eveniment Poliţiştii de la secția 5 au “eliberat” maşinile blocate ilegal în parcarea...

Poliţiştii de la secția 5 au “eliberat” maşinile blocate ilegal în parcarea unui centru comercial din Timişoara – video

25723
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii au “eliberat” maşinile blocate ilegal în parcarea unui centru comercial din Timişoara. Agenţii au confiscat dispozitivele de blocare de pe roţi, după ce le-au scos cu mâna lor de pe anvelope.

Doi agenţi ai secţiei 5 de Poliţie din Timişoara au deblocat mai multe maşini imobilizate ilegal în parcarea unui centru comercial din oraş. O firmă a afişat un aşa zis “regulament de parcare” şi ci ne îl încălca se trezea cu maşina imobilizată. Pentru 100 de lei, dispozitivul de blocare era desfăcut.

În noiembrie 2019, faptele au ajuns și la urechile Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara, care a luat act de ilegalități și a transmis prin vocea primarului Nicolae Robu ca aceste practici să înceteze într-un anumit interval de timp, care expira la începutul lunii decembrie a anului trecut, scrie Vocea Timişului.

Vorbele au rămas în vânt, pentru că în două dintre cazuri nu a interesat pe nimeni, drept urmare, activitatea de blocare a roților a continuat nestingherită până pe 6 ianuarie 2020, când, un cetățean a sesizat serviciul 112 solicitând sprijinul Poliției. Instituția a trimis la fața locului un echipaj al Secției 5 care a sosit cu lecțiile bine făcute.

Așa cum se poate observa și în imaginile video înregistrate de reporterul Vocea Timișului, oamenii legii au luat măsuri prompte, de ridicare a blocatoarelor roților, ba chiar au desfăcut o ”mămăligă” de pe roata unei mașini parcate în parcarea centrului comercial.

Conform reprezentanților Poliției Timiș, ”astăzi în jurul orei 14:30 polițiștii Secției 5 au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că în parcările unor centre comerciale, o societate comercială privată efectuează activități de blocare a roților autoturismelor parcate ilegal. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea comercială nu este autorizată cu privire la astfel de activități, dispunându-se astfel confiscarea a 10 blocatoare, în același timp societatea comercială a fost sancționata contravențional conform Legii 12/1990”.

Amenda aplicată celor de SSG Fire & Rescue SRL, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii private în situații de urgență, se ridică la 10.000 de lei, scrie observator.tv.

Comentarii

comentarii