Acasă Eveniment Polițiștii locali din Timișoara, cu ochii pe chiulangii: „Școlile vor fi informate...

Polițiștii locali din Timișoara, cu ochii pe chiulangii: „Școlile vor fi informate cu privire la elevii depistați în cafenele și baruri”

DISTRIBUIȚI

Vineri, 13 ianuarie, polițiștii locali din Timișoara au luat la rând barurile și cafenelele din zona Complexului Studențesc și Pieței Unirii. Dintre cele 53 de persoane legitimate, 10 au fost elevi care chiuleau de la ore. Aceștia provin de la mai multe unități de învățământ, școlile fiind informate de polițiștii locali de cele descoperite. În timpul acțiunii de vineri, polițiștii locali au depistat și 12 autovehicule parcate neregulamentar.

„Acțiunea s-a desfășurat în 19 locații, din care 8 în zona Campusului Universitar și 11 în zona Unirii, în care se află de altfel și două din unitățile de învățământ aflate în supravegherea polițiștilor locali, respectiv Liceul Jean Louis Calderon și Liceul Nikolaus Lenau. Locațiile verificate fac parte din categoria baruri, cafenele, pizerii, societăți comerciale în care se desfășoară jocuri de noroc, pariuri sportive etc. Au fost legitimate 53 de persoane, printre acestea aflându-se și 10 elevi care nu își justificau prezența în  locațiile respective, fiind în timpul orelor de curs. Tinerii, care provin de la mai multe licee, au fost notați de polițiștii locali care vor informa școlile frecventate de aceștia în vederea aplicării dispozițiilor regulamentului școlar.

Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, și în alte zone, cu scopul prevenirii comiterii de fapte de natură contravențională sau infracțională în rândul tinerilor, dar și al prevenirii absenteismului și abandonului școlar”, precizează reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii