Acasă Eveniment Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru responsabilizarea participanților la trafic

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru responsabilizarea participanților la trafic

DISTRIBUIȚI
Polițiști din cadrul Biroului Rutier Timișoara au acționat în sistem integrat împreună cu polițiștii de la Biroul Rutier-Drumuri Naționale și cu cei de ordine publică din cadrul celor 5 secții urbane și rurale ale Poliției municipiului Timișoara pentru combaterea principalele cauze generatoare de accidente.
Astfel, au desfășurat activități pentru combaterea nerespectării limitei legale de viteză, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului/ drogurilor, fiind controlați  atât bicicliștii cât și pietonii.
 În cursul zilei de ieri, au acționat 39 de polițiști care au controlat 216 autovehicule, au legitimat 238 de persoane, au efectuat 61 de testări cu aparatul etilotest și 2 cu aparatul drugtest.
Au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale  în valoare de 26.379 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 R și 4 sancțiuni în valoare de 600 lei pentru încălcarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991.
Dintre cele 135 de sancțiuni aplicate la regimul rutier, 50 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză de către conducătorii auto, 26 au fost aplicate bicicliștilor și 6 pietonilor.
Au fost constatate 3 infracțiuni(1- conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope, 1-conducerea unui autovehicul fără permis de conducere).
Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
La data de 19 noiembrie 2022, în jurul orei 15:00, s-a prezentat la Biroul Tamponări, un tânăr în vârstă de 20 de ani,care a fost implicat în data de 18.11.2022, într-un accident soldat cu pagube materiale pe strada Pestalozzi din Timișoara, respectiv acesta a intrat în coliziune cu două autovehicule parcate, cu un semafor și cu un stâlp de iluminat public.
Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest,rezultând valoare pozitivă la THC-5. A fost întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii