Acasă Eveniment Poliţistul din Giroc care a cerut mită, susţinând că, prin intermediul a...

Poliţistul din Giroc care a cerut mită, susţinând că, prin intermediul a doi parlamentari, banii vor ajunge la un judecător din Bucureşti, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI
Aurelian Gîrd. Foto: girocchisoda.ro

Aurelian Gird, agent de politie in cadrul Postului de Politie Giro, care a cerut bani pentru a interveni într-un proces privind proprietatea, susţinând că, prin intermediul a doi parlamentari, suma va ajunge la un judecător din Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Aurelian Gîrd, la data faptei agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Giroc, judeţul Timiş, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

“În perioada anterioară datei de 09 august 2021, inculpatul Gîrd Aurelian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să fie remişi ulterior unui judecător din Bucureşti. Inculpatul susţinea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunţe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptăţită familia martorului”, a transmis DNA.

Conform sursei citate, în acest context, în 12 august 2021, în sediul postului de poliţie Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeaşi ocazie, Gîrd  a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeaşi localitate, pentru “colaboratorii” poliţistului care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv.

Terenurile menţionate urmau să fie transferate după ce se obţinea punerea în posesie.

“De menţionat este faptul că, la o simplă consultare a „Studiului de piaţă privind valorile minime ale imobilelor din judeţul Timiş – 2021” identificat pe site-ul http://www.unnpr.ro/files/expertize2021/CNPTimisoara/Studiu_de_piata_Timis_2021.pdf, a rezultat că terenurile pretinse ar valora cel puţin 2.440.000 euro (110 euro/mp)”, a arătat DNA.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Comentarii

comentarii