Acasă Eveniment Poluare cu substanţe periculoase în Calea Şagului din Timişoara

Poluare cu substanţe periculoase în Calea Şagului din Timişoara

350
DISTRIBUIȚI

De mai multe luni, în Calea Şagului din Timişoara, chiar în faţa Liceului Logos, între blocurile de locuinţe, are loc o poluare gravă a mediului cu substanţe periculoase din cauza unui cimitir de maşini uzate, ignorat de către autorităţile din Timişoara. Pe lângă faptul că substanţele extrem de periculoase de la motoarele maşinilor se scurg şi otrăvesc terenul şi plantele, îndeosebi când plouă, acestea ameninţă şi sănătatea sutelor de elevi care învaţă la liceu şi fac sport în curtea şcolii.
Conform Poliţiei Locale Timişoara, amenzile în cazul maşinilor abandonate pe domeniul public pot ajunge până la 2.000 de lei. Din păcate, maşinile continuă să reprezinte o sursă de poluare extrem de gravă pentru apa freatică şi pentru mediul înconjurător. Când plouă, substanţele periculoase pătrund în pământ şi pot foarte uşor să ajungă în apa din fântâni.
Legea 421 din iunie 2007 arată că maşina abandonată este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, de cel puţin un an, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii că renunţă la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Vehiculul fără stăpân înseamnă vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut. Legea 421 mai prevede că după expirarea unui termen de 10 zile de la data somaţiei adresate proprietarului sau deţinătorului legal, vehiculul trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei raza teritorială se află şi va fi predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

 

Comentarii

comentarii