Acasă Eveniment Pompierii din Timiș nu s-au odihnit de Crăciun. Intervenții la 11 incendii...

Pompierii din Timiș nu s-au odihnit de Crăciun. Intervenții la 11 incendii și nouă accidente rutiere, în cele trei zile libere

DISTRIBUIȚI

De sâmbătă până luni, în cele trei zile libere de Crăciun, pompierii din Timiș au participat la peste 200 de intervenții și misiuni specifice, cele mai serioase fiind cele 11 incendii și nouă accidente rutiere grave produse în această perioadă. Numai echipajele SMURD au fost nevoite să intervină în 197 de situații, asistând medical peste 300 de persoane.

În ceea ce privește cele 11 incendii limitate și lichidate, șase au vizat locuințe, trei s-au manifestat la acumulări de deșeuri, iar în două cazuri au luat foc autovehicule: un autoturism și o autoutilitară. Vestea bună ar fi că niciunul dintre aceste incendii nu a avut victime.

incendiul produs la Giarmata

Trei dintre incendiile de locuințe au fost înregistrate chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, în localitățile Bunea Mare, Albina și Dumbrăvița. Cauza probabilă a producerii lor a fost neprotejarea termică corespunzătoare a burlanelor și a coșurilor de fum față de materialele combustibile din acoperiș. Un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodărească din comuna Giarmata. Au ars mai multe materiale textile și plastice, scule și mobilier de birou, cauza probabilă a producerii incendiului fiind scurtcircuitul electric.

Tot echipajele ISU Timiș au intervenit, asigurând măsurile PSI necesare și acordând primul ajutor medical de urgență, la nouă accidente rutiere, dar și la două intervenții specifice în urma unor avarii la țevi de gaz. Au mai fost efectuate 20 de misiuni de recunoaștere în spitale și alte 9 misiuni specifice. Echipajele medicale SMURD au asigurat răspunsul la 197 de solicitări, în urma cărora au fost asistați 183 adulți și 132 copii.

„Perioada sărbătorilor de iarnă nu s-a încheiat, iar sezonul rece este în plină desfășurare. Pompierii militari timișeni vă reamintesc că este necesar să respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor, în orice situație sau împrejurare vă aflați”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Măsurile de urmat, potrivit acestora ar fi:

 Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.

 Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile;

 NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului;

 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;

 NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată;

 NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp;

 Interziceţi jocul copiilor cu focul;

 Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.

În caz de necesitate, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Comentarii

comentarii