Acasă Eveniment Pompierii din Timiş şi Arad reiau căutarea celor patru persoane dispărute, între...

Pompierii din Timiş şi Arad reiau căutarea celor patru persoane dispărute, între care şi 2 copii, după ce o barcă s-a răsturnat în râul Mureş

DISTRIBUIȚI

Pompierii din Timiş, sprijiniţi de colegii lor din Arad, reiau luni dimineaţă, misiunea de căutare a celor patru persoane dispărute în apele râului Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş, după ce o barcă în care se aflau 12 persoane, adulţi şi copii, s-a răsturnat. Între cei dispăruţi sunt şi doi copii.

”În această dimineaţă, pompierii din Timiş au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forţe mărite. Un efectiv de 24 pompieri vor interveni cu: o autospecială de serviciu; 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă; un microbuz; 9 bărci; o ambulanţă SMURD; un echipaj cu 4 scafandri”, a transmis ISU Timiş.
 
De asemenea, pompierii din judeţul Arad au început deplasarea către locul evenimentului.
 
”Un efectiv de 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 4 bărci, şi un echipaj SMURD”, a mai precizat ISU Timiş.
 

Tragedia a avut loc pe râul Mureş, la limita dintre judeţele Timiş şi Arad. Trei familii au încercat să treacă cu barca de pe un mal pe altul, după ce au fost la grătar. La un moment dat, ambarcaţiunea a cedat, iar toţi cei 12 oameni, printre care 6 copii au căzut în apă. Unii au reuşit să se agaţe de crengile unor copaci şi s-au salvat, însă ceilalţi au fost traşi de curenţii puternici. Din păcate un copil de numai 3 ani nu a mai putut fi salvat.

Câţiva oameni care se aflau în pădurea din apropiere au auzit ţipetele disperate şi au sărit în ajutorul lor. Un bărbat a reuşit să aducă înapoi la mal două femei şi o fetiţă.

Unul dintre bărbaţii care se afla în barca răsturnată a reuşit să se salveze împreună cu cei doi copii. De furia apelor a scăpat şi cel care conducea barca. Acesta din urmă, potrivit poliţiştilor, avea o alcolemie de 0,31 la mie. Alte patru persoane însă, un tată împreună cu cei doi copii şi un prieten, sunt de negăsit.

O altă femeie din barcă si băieţelul ei de doar trei ani si opt luni au fost scoşi pe malul din judeţul Timiş. În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat. La fata locului au sosit zeci de salvatori cu mai multe bărci şi echipament de iluminat, dar şi scafandri. Căutările au fost încheiate târziu în noapte. Barca a fost găsită la 4 km distanţă.

 

Comentarii

comentarii