Acasă Actualitate Prefecţii şi subprefecţii care au fost în funcţie de-a lungul timpului au...

Prefecţii şi subprefecţii care au fost în funcţie de-a lungul timpului au sărbătorit Ziua Prefecturii

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare la Instituţia Prefectului Timiş. Vineri, 15 mai, s-a aniversat Ziua Prefecturii. A fost o zi de întâlnire a celor care au ocupat funcţii de prefect şi subprefect după anii *90, dar şi o zi a porţilor deschise, o zi când cetăţenii dornici de a vedea cum lucrează cei din această instituţie au putut face acest lucru. Au fost prezenţi prefecţi şi subprefecţi care au fost de-a lungul timpului la cârma acestei instituţii. Pe teritoriul actualului judeţ Timiş funcţia de prefect a fost instituită în administraţie odată cu numirea dr. Aurel Cozma în 28 iulie 1919. Însă această funcţie a fost abandonată odată cu instaurarea Republicii Populare în 30 decembrie 1948. În 9 iulie 1990 această funcţie reapare în administraţie. “Are loc aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea prefecturii.
Sunt înconjurat de oameni cu calităţi deosebite care au simţit ce înseamnă responsabilitatea”, a spus actualul prefect Mircea Băcală.
Această echipă de la prefectură nu este de mult timp în funcţie, fiind una proaspătă şi cu o medie de vârstă scăzută.

“Mai e cineva care a rezistat atâta?”
Unul din cei pe care i-au înlocuit este şi fostul subprefect Zoltan Marossy, actual inspector guvernamental. “Mă bucur să revăd colegii.
E o plăcere să vin aici. M-am simţit bine aici.
Patru ani şi trei luni. Mai e cineva care a rezistat atâta?
Sunt extrem de curios să văd prin intermediul dumneavoastră cum evoluează judeţul.
Chiar dacă unii nu vor, eu voi rămâne aproape”, a spus Marossy.
Conform prevederilor legale în vigoare, activitatea prefectului se întemeiază pe principiile: legalităţii, imparţialităţii şi obiecitvităţii, transparenţei şi liberului acces la informaţiile de interes public, eficienţei, responsabilităţii, profesionalizării şi orientării către cetăţean.

“Important este ca prefectul să fie un mediator”
“Dacă ar fi să am nostalgii sunt doar după anii care trec.
Am fost subprefect în perioada *91-*92. A fost o perioadă foarte interesantă. Î
mi aduc aminte că am fost chemat la prefectură, mi s-a spus că sunt subprefect şi am primit decizia.
Primul an de subprefect l-am petrecut în încercarea de a alina suferinţele oamenilor din zonele calamitate – au fost cutremure atunci în zonă– şi de a reface infrastructura. Important e să funcţioneze spiritul de echipă.
Sper din toată inima să vă înţelegeţi bine şi cu primarul municipiului şi cu preşedintele consiliului judeţean. Important este ca prefectul să fie un mediator.
Echipa e tânără şi dinamică, nu e bântuită de false iluziii de putere, poate să facă o treabă bună”, a spus Viorel Coifan, actual consilier judeţean şi fost subprefect.
Cu ocazia acestei zile s-a organizat şi un turneu de fotbal la care au participat instituţiile deconcentrate din Timiş.
“Îi mulţumesc echipei de la prefectură.
Mă bucur să-i revăd pe ceilalţi colegi care au fost în administraţie atâţia ani.
Mult succes. Baftă în continuare la toată lumea!”, a spus fostul subprefect Constantin Ostaficiuc, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Comentarii

comentarii