Acasă Cultura Premieră la Timişoara: “Transylvania Dragon”, la Filarmonica Banatul

Premieră la Timişoara: “Transylvania Dragon”, la Filarmonica Banatul

DISTRIBUIȚI

FilarmonicaRegizorul Sabin Dorohoi informează că publicul timişorean poate viziona în premieră filmul documentar “Transylvania Dragon” marţi 07.07.2015, începând cu ora 19:00 la Filarmonica Banatul. Intrarea este liberă.

“Mulţumim partenerilor din Timişoara: Filarmonica Banatul, Asociaţia Capitală Culturală Europeană, Rotay Club Buziaş şi partenerilor media.
Documentarul “Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului și acrobației. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe o chingã de numai 2 centimetri, denumitã slackline. Este supranumit “Balaurul”!  În 1638 un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis sã plece pe urmele lui.  În aceastã cãlãtorie epicã vom redescoperi România de la înãlţimea corzii acrobatice: oraşe istorice, tradiţii milenare şi locuri sãlbatice. Vom înfrunta conflicte, momente riscante şi vreme capricioasã dar vom descoperi oameni fantastici.

Practic, filmul “Tansylvania Dragon” este un documentar turistic de promovare a României prin sporturi extreme şi poveşti ale unor oameni deosebiţi care mai cred în puterea spiritului românesc. În aventură să prin Banat şi Transilvania, Flaviu va face acrobaţii în locuri neaşteptate, în centrele unor mari oraşe şi în sălbăticie. Vom descoperi astfel o fărâmă din istoria metalurgică a Reşiţei, peisajul de basm de la cascada Bigăr, Istoria lui Hercules şi înfiinţarea staţiunii Băile Herculane, legenda Castelului Corvinilor, cum a reuşit un comandant de escadrilă să salveze oraşul Orăştie în al doilea Război Mondial, vom fredona în Timişoara “Pour Toi et moi”, una din piesele de la concursul Eurovision (selecţia Naţională) din 2013, vom descoperi un sat izolat cu doar 4 locuitori: membrii unei familii (el, ea şi cei doi copii), vom merge sub nivelul mării în Salina Turda, apoi în munţii Maramureşului unde vom descoperi ce acrobaţii se pot face pe Mocăniţa din mers, vom traversa Transfăgărăşanul şi vom încheia turul cu Alba Iulia, chiar de ziua naţională a României, într-un cadru solemn şi totodată plin de adrenalină. Proiectul de film documentar Road-Tripp prin România cu sporturi extreme este unul 100% de voluntariat. Toţi membrii echipei au lucrat timp de un an de zile ca voluntari într-un proiect de avergură naţională, care s-a difuzat sâmbătă 13 iunie, orele 17:00 în premieră naţională la TVR1. Filmul nu a fost cerut de nimeni, nu a fost comandat de nicio entitate sau organizaţie. Este pur şi simplu rodul muncii unor tineri profesionişti: sportivi de performanţă şi artişti din lumea filmului cu premii la Hollywood şi în toată lumea, compozitori premiaţi de muzică, care şi-au reunit forţele într-o producţie cinematografică fără precedent în România care doreşte să fie transformată într-o trilogie şi îşi propune să nască un nou posibil brand de ţară: unul energic, cu care să empatizeze mai ales adolescenţii şi studenţii români, chiar dacă au plecat peste hotare!

Comentarii

comentarii