Acasă Actualitate Premieră! Maratonul Resuscitării are loc, la Iulius Town Timișoara

Premieră! Maratonul Resuscitării are loc, la Iulius Town Timișoara

817
DISTRIBUIȚI

Maratonul Resuscitării va avea loc în premieră, la Timișoara, la Iulius Town, în 16 noiembrie, de la ora 12.00, când se va desfășura și un curs de prim ajutor cu participare gratuită, la etaj 1, zona Intersport.

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD, participanții vor exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

De ce este vital să participi?

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență, victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

”Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția celor din jur. Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus. Oferind doar 30 de minute din timpul dumneavoastră, sâmbătă, 16 noiembrie, în Iulius Mall, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte!”, îndeamnă medicii specialiști.

Comentarii

comentarii