Acasă Economic Premii pentru ideile de afaceri ale elevilor timișoreni

Premii pentru ideile de afaceri ale elevilor timișoreni

DISTRIBUIȚI

premii afaceri elevi

În data de 12 mai a avut loc ultima etapă a competiției de idei de afaceri organizate de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Evenimentul s-a adresat elevilor din clasele IX – XIII din Timișoara și a presupus elaborarea unui eseu în limba română sau în limba franceză în scopul prezentării unei idei de afaceri. Obiectivul principal a fost acela de a stimula spiritul antreprenorial în rândurile elevilor de liceu. În cadrul primei etape, derulate în perioada 1 aprilie – 30 aprilie, au fost înscrise în competiție 35 de eseuri realizate de elevi provenind din 5 licee: Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Colegiul National “C.D.Loga”, Liceul Teoretic “J.L.Calderon”, Colegiul Economic “F.S.Nitti”. Cele 35 de eseuri (dintre care 4 în limba franceză) au fost evaluate de o comisie formată din cadre didactice ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, titulare în cadrul specializării ”Management în limba franceză”. Primele 10 eseuri în ordinea inversă a punctajului obținut au fost avansate în etapa finală a competiției.
Autorii celor mai bine clasate 10 eseuri și profesorii coordonatori s-au reunit în data de 12 mai, la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, în vederea prezentării lucrărilor în fața unei comisii formate din reprezentanți ai mediului de afaceri local: Constantin Giuchici – director BRD-GSG, Sucursala Timișoara, Adrian Pășcuță – Șef OTIMMC Timișoara, Eric Gregoire – director general Fayat România și Tiberiu Popa – director executiv Ascendro Technologies. A fost punctată originalitatea ideilor, dar mai ales aplicabilitatea practică a acestora. Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a recompensat autorii celor mai bune eseuri cu premii în valoare totală de 2.000 de lei: premiul I – Olivia-Andreea Vițan, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”; premiul II – Ana Șerban, Liceul Teoretic ”J.L. Calderon”; premiul III – Alexandra Albu, Colegiul Național Bănățean; premiul pentru cel mai bine clasat eseu în limba franceză – Ana Șerban, Liceul Teoretic ”J.L. Calderon”; premiul destinat profesorului coordonator al eseului clasat pe prima poziție – prof. Georgeta Plopeanu, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” / Colegiul Național “C.D. Loga”. Toate eseurile au fost făcute publice pe pagina web a specializării ”Management în limba franceză” a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (www.feaa.uvt.ro/managementfr).
Specializarea ”Management în limba franceză” organizată de Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu Université des Sciences et Technologies de Lille 1 se derulează pe 3 ani și se finalizează cu două diplome obținute de la ambele instituții. ”Sunt fericită că am participat la acest concurs, pentru că nu am câștigat doar un premiu, ci și o experiență plăcută și utilă. Mi-au plăcut celelalte prezentări și, sinceră, nu mă așteptam să câștig. Îi mulțumesc și doamnei profesor Plopeanu Georgeta pentru că m-a sprijinit și coordonat în acest demers. Mă bucur că există ocazii care ne pot pune în lumină pe noi, elevii”, spune Olivia-Andreea Vițan, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” Timișoara, locul 1. La rândul său, prof. Georgeta Plopeanu, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” / Colegiul Național “C.D.Loga”, a declara: ”Concursul organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor reprezintă o oportunitate extraordinară pentru elevi, pentru că li se dă ocazia de a-și prezenta propriile idei de afaceri, de a-și pune în valoare cunoștințele însușite și competențele formate în cadrul orelor de educație antreprenorială și economie, dar, mai ales, pentru că au șansa de a se întâlni și de a fi evaluați de importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Timișoara”.
”Experiența acumulată pe parcursul competiției de idei de afaceri este, în opinia mea, mai importantă decât premiul în sine. Am avut sansa să cunosc antreprenori cu diferite domenii de activitate, care ne-au dat sfaturi utile atât pentru ideile de afaceri ale fiecăruia dintre noi, cat și considerente generale de reținut pentru orice antreprenor. De asemenea, am avut ocazia sa aflu detalii despre alte idei de afaceri prezentate de colegii din același liceu, dar și din alte licee. În calitate de participant, aș dori să îndemn și viitorii participanți să nu ezite când este vorba de o nouă provocare, de o noua oportunitate de a învăța ceva nou, de a se îmbunatăți, de a-și lărgi orizonturile”, spune Alexandra Albu, Colegiul Național Bănățean, locul 3. ”Pentru mine a fost o experiență interesantă, în primul rând prin prisma faptului că mi-am făcut noi cunoștințe. De asemenea, luând cuvântul în fata unor necunoscuți care m-au evaluat a fost “un antrenament” pentru viitor și aceasta m-a ajutat să învăț sa-mi controlez emoțiile și să îmbunătățesc calitatea exprimării. Orice activitate de acest gen este o noua provocare și un nou prilej pentru a învăța ceva nou. Cea mai importantă este implicarea și participarea la astfel de activități”, a declarat Ionela-Flavia Fanu, Colegiul National “C.D. Loga”, locul 5.

Comentarii

comentarii