Acasă Actualitate ”Premii pentru premianți” – proiect Rotary Opera la a VIII-a ediție

”Premii pentru premianți” – proiect Rotary Opera la a VIII-a ediție

463
DISTRIBUIȚI

Cei mai merituoşi elevi din clasele V-VIII din mediul rural timişean au fost premiaţi, duminică seara, de către membrii Clubului Rotary Opera din Timişoara, pentru rezultatele bune la învăţătură obţinute în anul şcolar 2017-2018.

Proiectul “Premii pentru premianţi” a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie şi subscrie crezului membrilor Clubului Rotary Opera, potrivit căruia cultura şi învăţătura merg mână în mână, iar şcoala este locul unde se pun bazele culturii generale, în timp ce cultura şi educaţia se susţin reciproc pe drumul formării valorilor autentice.

În acest sens, spre deosebire de anii anteriori, copiii au fost recompensaţi cu vizionarea la matineu a piesei de teatru “Pinocchio” după Carlo Collodi, în regia artistică a Mirelei Puia, prezentate pe scena Teatrului Naţional din Timişoara.

Cei peste 450 de copii prezenţi la spectacol au fost întâmpinaţi cu un cuvânt de bun venit şi de apreciere pentru rezultatele bune la învăţătură obţinute anul trecut şcolar, din partea preşedintelui Clubului Rotary Opera Timişoara, Carmen Liptak.

Actorul Doru Iosif i-a introdus apoi pe cei mici în lumea teatrului şi a spaţiului magic, aproape toţi dintre ei  aflându-se pentru prima dată într-o sală de teatru. Odată spectacolul început, au fost de-ajuns doar câteva minute pentru ca lumea fantastică a băieţelului de lemn să-i cuprindă pe toţi cei prezenţi, astfel că mari şi mici au “vorbit” cu actorii, într-un permanent feedback încheiat cu un ropot de aplauze la final de piesă.

Satisfacţia a fost deosebită de ambele părţi: actorii s-au simţit onoraţi de solicitarea Clubului pentru acest spectacol, iar copiii au promis să obţină rezultate bune la învăţătură şi în acest an şcolar, aşteptând cu nerăbdare următoarea întâlnire cu lumea teatrului.

“Premii pentru premianţi” este un eveniment de tradiţie al Clubului Rotary Opera, prin managerul de proiect Cristian Brăiloiu, realizat şi anul acesta cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Comentarii

comentarii