Acasă Eveniment Preotul nu a vrut să primească în capelă trupul neînsuflețit al criminalului...

Preotul nu a vrut să primească în capelă trupul neînsuflețit al criminalului Lepa. L-a trimis în magazie

1853
DISTRIBUIȚI

Trupul lui Marcel Ionel Lepa, bărbatul din Lugoj care a împușcat mortal un agent de poliție la Izvin, iar mai apoi și-a pus capăt zilelor, a fost predat familiei zilele trecute, pentru înmormântare. Ducându-l la capela de pe strada Hezerișului, familia lui Lepa a fost refuzată de către reprezentanții bisericii care administrează cimitirul.

După ce au înțeles că nu vor putea să depună trupul defunctului acolo, familia lui Lepa a mutat sicriul la capela din cimitirul de pe strada Făgetului. Chiar și așa, Ioan Lepa nu va avea parte de o slujbă de înmormântare normală. Pentru că și-a pus capăt zilelor, slujba de înmormântare va fi una scurtată și nu va fi oficiată în interiorul capelei sau într-un lăcaș de cult, așa cum se întâmplă în mod normal.

“Va fi înmormântat cu un serviciu religios redus, așa cum prevăd hotărârile sinodale în cazul sinucigașilor. Nu va fi dus la biserică. De la capela de la cimitirul de pe Făgetului va fi dus la cimitirul de pe Hezerișului, unde familia are locuri de veci. Acolo se va face un mic serviciu religios, după care urmează înhumarea”, a declarat pentru Lugoejanul.ro Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Apropiații lui Marcel Ionel Lepa au povestit că preotul care are în grijă capela de la cimitirul de pe Hezerișului ar fi acceptat ca sicriul să fie depus într-o magazie de lângă capelă, fapt ce i-a revoltat pe cei din familia decedatului. Joi, la înmormântare, rămășițele trupești ale lui Lepa vor ajunge din nou la cimitirul de pe Hezerișului, unde acesta va fi înmormântat.

Marcel Ionel Lepa a împușcat mortal un polițist la Izvin, încercând să scape de un control în urma căruia știa că va fi reținut. După mai bine de două zile de căutări la care au participat peste 400 de polițiști, Lepa a fost găsit ascuns într-o casă din Remetea Mare. Introdus în arest la Penitenciarul “Popa Șapcă” din Timișoara, Lepa a fost găsit spânzurat în baia camerei în care era încarcerat.

Sursa: lugojeanul.ro

Comentarii

comentarii