Acasă Actualitate Președintele Germaniei sosește joi seara la Timișoara și va pleca spre Berlin...

Președintele Germaniei sosește joi seara la Timișoara și va pleca spre Berlin vineri după-masă

DISTRIBUIȚI

La Timișoara se va afla, joi și vineri, președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier. Programul vizitei debutează joi după-masă, cu depunerea unei coroane la monumentul de lângă Catedrala Mitropolitană, va participa la un concert simfonic, urmând ca vineri să facă o vizită în Timișoara și să discute cu reprezentanții minorității germane.

Steinmeier a ajuns miercuri la București, unde s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis. Joi dimineața va ajunge la Sibiu, unde va purta discuții cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, urmând ca după-masă să ajungă la Timișoara. El va depune o coroană la monumentul din fața Catedralei Mitropolitane, va lua parte la un concert organizat la Filarmonica Banatul. Vineri are programată o vizită în centrul Timișoarei, unde gazdă îi va fi primarul Dominic Fritz. Ulterior va avea discuții cu elevii de la Liceul Lenau, urmând să se întâlnească și cu reprezentanții comunității germane și ai celei evreiești, la Sinagoga din Centrul Timișoarei.

”De 15 ani niciun alt șef de stat (n.r. cu excepția celor ai României) nu au mai fost în Timișoara. Noi ne bucurăm de atenția presei pentru Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii