Acasă Actualitate Previziunile lui Robu sunt fanteziste. Șantierul Centurii Sud de ocolire a Timișoarei...

Previziunile lui Robu sunt fanteziste. Șantierul Centurii Sud de ocolire a Timișoarei va avea întârzieri

DISTRIBUIȚI

Situația șantierului Centurii Sud nu este nici pe departe una ideală, spune Alin Nica, cel care va prelua șefia Consiliului Județean Timiș. Pentru a fi informat asupra situației proiectelor care afectează județul, el s-a deplasat pe șantier, alături de șeful DRDP Timișoara, Horațiu Simion. Și cu această ocazie a descoperit că acolo situația nu este nici pe departe atât de frumoasă precum o prezenta permanent în perioada campaniei electorale.

Vor fi întârzieri acolo, spune Nica, astfel, anunțurile legate de finalizarea înainte de termen a centurii nu prea au acoperire. În plus, va trebui semnat un contract adițional pentru lucrări suplimentare, mai spune Nica

”Mai sunt câteva zile până când se va face învestirea în funcție la Consiliul Județean Timiș. Până atunci, doresc să aflu cât mai multe detalii despre proiectele importante ale județului așa că ieri am fost pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, pentru a afla stadiul lucrării și problemele pe care le întâmpină antreprenorul Tirrena Scavi.

Directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion, m-a informat că sunt executate lucrări într-un procent de 15% din total, însă noile intersecții, atât cu “Drumul boilor”, cu drumurile județene și cu drumurile comunale vor necesita modificări de cantități și valori. Aceste modificări trebuie trecute într-un act adițional la contractul inițial, fapt care înseamnă că se vor produce unele întârzieri în execuție”, a anunțat Alin Nica.

El spune că, odată numit președinte, va încerca rezolvarea problemei acestor intersecții, apărute din cauza proastei comunicări și a birocrației.

”După învestire, voi face demersurile necesare pentru a rezolva problema cu intersecțiile cu drumurile județene, astfel încât lucrarea la centura de sud a Timișoarei să nu mai fie îngreunată de chestiuni birocratice și lipsa de comunicare dintre instituțiile implicate în realizarea proiectului. Reamintesc că termenul estimat de finalizare a centurii de sud este a doua jumătate a anului 2022”, a mai subliniat Nica.

Comentarii

comentarii