Acasă Eveniment Prima tură ciclistă bănăţeană “Verde pentru Biciclete” – 1 iunie 2014

Prima tură ciclistă bănăţeană “Verde pentru Biciclete” – 1 iunie 2014

DISTRIBUIȚI

“Verde pentru Biciclete” în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu organizează duminică, 1 iunie 2014, prima tură ciclistă bănăţeană marca VpB din acest an.

Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este Parcarea Timco (strada Circumvalaţiunii, nr 8-12), la ora 15:00. Amatorii mersului pe două roți sunt invitați să pedaleze pe traseul: Str. Circumvalaţiunii – Calea Aradului – Centura Timişoara – Str. Constructorilor – Pădurea Verde – baraj Dumbrăvița – Traseul Roşu de la Pădurea Verde – Muzeul Satului – Timişoara. Lungimea traseului este de aproximativ 14 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 3 ore. În timpul turei se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Se recomandă participarea îndeosebi cu bicicletă de tip mountain-bike. De asemenea, bicicletele trebuie să fie corespunzător echipate şi recomandăm purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Înainte de plecarea în tură, cei care nu au deja număr de biciclist, vor putea primi unul de la voluntarii “Verde pentru Biciclete”. Tura este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă.
Această tură bănățeană este prima dintr-o serie de 6 care vor avea loc în acest an și sunt organizate în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu. Această tură poate fi considerată o tură de încălzire, dată fiind lungimea redusă a traseului. Turele cicliste bănățene au devenit deja ture tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele ture de acest gen având loc în 2009. Scopul lor este de încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate. “Verde pentru biciclete” este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega.

Comentarii

comentarii