Acasă Politica Primăria Arad nu a atestat nici măcar semnătura primarului Gheorghe Falcă pe...

Primăria Arad nu a atestat nici măcar semnătura primarului Gheorghe Falcă pe listele ”Fără penali”. USR îi cere demisia primarului

1082
DISTRIBUIȚI

USR Arad cere demisia lui Gheorghe Falcă, pe care îl acuză de faptul că a întârziat atestarea dosarelor de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. În aceste momente, când sunt depuse la Parlament semnăturile celor un milion de susținători ai proiectului „Fără penali în funcții publice”, semnăturile arădenilor sunt reținute de primăria Arad, acuză USR. Județul Arad a ieșit astfel din grupul celor care au făcut pragul legal de 20 de mii de semnături, deși 30 de mii de arădeni și-au afirmat susținerea pentru o politică fără penali.

În timp ce toate celelalte primării din județul Arad unde au fost depuse dosarele pentru atestare s-au conformat, atestând în proporție de 95% semnăturile verificate, iar acestea au fost depuse deja la Parlament, niciuna dintre semnăturile din municipiul Arad nu au ajuns la împuterniciții comitetului de inițiativă, pentru a fi duse la București.

Toată această mobilizare a cetățenilor a fost ignorată de administrația municipiului Arad, parte din vechea clasă politică, pentru care proiectul fără penali este un pericol, așa cum susțin toate șicanele pornite atât de la PNL cât și de la PSD, culminând cu demolarea cortului la cererea primarului PNL, ca răspuns la sesizarea unui consilier PSD, consideră USR Arad. Ca să nu mai existe nicio urmă de îndoială, semnăturile au fost reținute la primărie, deși exista un termen legal pentru atestare, termen care a fost depășit de mult.

„Că este vorba de rea voință sau de incapacitate organizatorică, ambele sunt motive suficient de puternice pentru ca primarul să își prezinte demisia”, solicită USR Arad.

Gheorghe Falcă îşi sabotează semnătura: înmânează abia azi dosarele, când nu mai pot fi înregistrate

Primăria Aradului şi Gheorghe Falcă răspund celor de la USR, arătând că i-au anunţat că astăzi le vor înmâna dosarele atestate. Chiar dacă asta înseamnă că întreaga muncă de verificare a semnăturilor a fost zadarnică, dosarele arădenilor nemaiputând fi luate în considerare în campania organizată la nivel naţional.

Primăria municipiului Arad a primit de la reprezentanţii URS Arad un număr de 62 de dosare, totalizând peste 20.000 de semnături. Toate aceste semnături au fost verificate de un anumit număr de împuterniciţi ai primarului care au parole de acces în baza de date naţională. Procedura la nivelul Primăriei Municipiului Arad se încheia azi, urmând ca reprezentanţii URS Arad să fie invitaţi să-şi  preia dosarele cu semnături. „Aşa cum ştiti am semnat pentru această iniţiativă cetăţenească, mai mult de atât împreună cu colegii din PNL Arad am strâns semnături, iar la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal sprijină această iniţiativă şi aşteptăm toate documentele în Parlamentul României. Regretul meu este că cei de la USR folosesc un astfel de moment fără să respecte ceea ce înseamnă echilibru. Dânşii au adus în două tranşe documentele pentru verificare. Pentru cea de a doua tranşă, azi este ultima zi de verificare din cele 15 prevăzute de lege. Doamna secretară a Primăriei a avut o întâlnire cu reprezentanţii URS Arad cu ocazia căreia li s-a comunicat faptul că în cursul zilei vor primi toate dosarele atestate”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Edilul crede că reprezentanţii USR îi cer demisia din motive care ţin de politică. „Ce s-a întâmplat între momentul de aseară şi cel din cursul acestei dimineţi, când mi s-a cerut demisia, dovedeşte faptul că în spatele iniţiativei cetăţeneşti se ascunde şi un interes politic. Este regretabil că se întâmplă aşa ceva.  Eu sunt alesul ceteţenilor, cu atribuţiuni dincolo de ceea ce înseamnă verificarea unor semnături. Cei care cunosc procedura ştiu, că nu primarul se ocupă de aşa ceva, sunt oameni mandaţi să facă acest lucru. Dacă oamenii ar fi întârziat o zi, vă întreb: un primar trebuia să-şi dea demisia? Până la urmă oamenii au responsabilitatea de a verifica legalitatea acestor documente. Cred că este nevoie de mai multă toleranţă, echilibru pentru a putea  îndeplini obiectivul iniţiativei cetăţeneşti <<Fără penali>>”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe  Falcă.

Prin explicaţiile sale, Gheorghe Falcă arată de fapt că împuterniciţii săi au făcut ca inclusiv semnătura sa pentru campania derulată de USR să devină fără obiect, odată ce dosarele de la Arad nu au putut fi trimise la timp la Bucureşti.

Comentarii

comentarii