Acasă Actualitate “Primăria de sticlă” s-a fărâmat chiar înainte să existe vreodată

“Primăria de sticlă” s-a fărâmat chiar înainte să existe vreodată

DISTRIBUIȚI

Primaria Timisoara 11Consilierii locali ai PNL condamnă modalitatea în care va fi votat proiectul Bugetului local 2023 al Timișoarei.

Proiectul de hotărâre a fost publicat marți, cu mai puțin de 48 de ore înainte de plen, și deși de atunci se vorbește despre presupuse încălcări ale legislației, consilierii vor vota ”pentru”.

”Votul pe care îl vor acorda astăzi consilierii locali pentru adoptarea proiectului Bugetului local 2023 va fi pentru bunul mers al orașului, pentru timișoreni, pentru ca cetățenii să nu simtă repercusiunile care ar duce la blocarea instituțiilor publice sau a unor proiecte, generate de oameni fără conștiință, fără simț al măsurii, fără repere morale”, spun consilierii liberali.

Cu toate acestea Grupul PNL din Consiliul local Timișoara ”condamnă ferm modalitatea în care astăzi, va fi votat Bugetul local al Capitalei Culturale a Europei pentru anul 2023 – fără dezbatere, fără explicații, în ultima zi, pe repede înainte, aruncat în batjocură pe ordinea de zi suplimentară”.

”Nici nu se pune problema să existe timpul necesar pentru studiu sau pentru discuții de substanță, dat fiind faptul că proiectul de buget a fost primit de consilierii locali cu o zi înainte de ședința în care va fi adoptat.

E mai clar ca oricând că transparența a fost pentru Dominic Fritz doar o sclipire electorală, o minciună vândută fără remușcări. Iar “Primăria de sticlă” s-a fărâmat chiar înainte să existe vreodată.

Considerăm că după doi ani și jumătate de administrație USR, nici măcar nu mai putem discuta de incompetență sau de nepricepere, ci e limpede că toate aceste fapte sunt născute din răutate, din interese care nu au nicio legătură cu ceea ce își doresc timișorenii”, transmit consilierii locali PNL.

Ei solicită Primarului Timișoarei Dominic Fritz să le spună cetățenilor de ce sfidează la nesfârșit, spiritul unui oraș care a suferit pentru democrație, pentru libertate de exprimare, pentru pluralism politic.

Comentarii

comentarii