Acasă Actualitate Primăria Giroc are mare succes cu programul de bugetare participativă în 2023

Primăria Giroc are mare succes cu programul de bugetare participativă în 2023

DISTRIBUIȚI

În programul de bugetare participativă un interesant proiect, depus în 13.07.2023, intitulat Amenajarea parcului de pe strada Neptun din Giroc a primit peste 543 de voturi până joi 14 septembrie, la ora 18.00.

”Proiectul dorește să aducă un loc de recreere și de joacă pentru toți cei din zona Neptun, fiind compus atât din cadru vegetal bogat, cât și dintr-o zonă amenajată special pentru agrement. Localizarea proiectului: parcela aflată în patrimoniul comunei Giroc cu ieșire atât la strada Neptun, cât și la strada Inocenței”, se arată în descrierea proiectului. Bugetul este de 200.000 lei.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria comunei Giroc, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii girocene și chișozene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică, în mod direct, în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Începând din 2022, Primăria comunei Giroc va aloca o parte din bugetul anual, iar cetățenii vor veni cu propuneri, sub forma unor proiecte, referitoare la ceea ce considerați că ar trebui îmbunătățit în comunitate, asistați în demers de funcționari din administrația publică locală. Proiectele se depun la Primăria comunei Giroc, unde se verifică fezabilitatea lor, iar punctul culminant este votul popular. Căci despre asta e vorba în bugetul participativ: implicare!

Primăria Giroc susține că au fost aprobate 5 din 8 proiecte în 2023, depuse de către cetățeni, 4 din ele fiind pentru amenajarea de spații verzi și locuri de joacă și unul pentru protecția mediului.

“În perioada 9 august – 14 septembrie 2023, aveți posibilitatea să votați proiectele favorite. Vă mulțumim tuturor pentru participare!”, îndeamnă Primăria Giroc Timiș.  Suma alocată în acest an este 650.000 de lei.

Comentarii

comentarii