Acasă Actualitate Primăria Timișoara a finalizat licitația pentru proiectarea „magistralei verzi” de pe Calea...

Primăria Timișoara a finalizat licitația pentru proiectarea „magistralei verzi” de pe Calea Șagului. Contract de un milion de lei

DISTRIBUIȚI

Luni, 26 septembrie, Primăria Timișoara a anunțat firma care câștigat licitația pentru serviciile de proiectare a „Magistralei verzi – Calea Șagului”: F.I.P. Consulting, din București, sectorul 3. Vorbim de un contract de 986.000 de lei, fără TVA, cu o durată de 10 luni pentru proiectare, la care se adaugă alți trei ani pentru asistența tehnică pe șantier. Astfel, între Piața Küttl și Shopping City ar urma să fie reabilitați trei kilometri de drum, trotuare și piste de bicicletă.

„Calea Șagului e una dintre cele mai circulate și aglomerate artere din Timișoara, supraîncărcată de mașini. Magistrala Verde va prioritiza transportul în comun și va introduce culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Vrem ca timișorenii să poată alege aceste alternative în locul mașinii personale, pe distanțe scurte de 3-4 km”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit reprezentanților primăriei, amenajările vor ține cont și de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă – persoane cu dizabilități, vârstnici, copii –, iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere. În plus, proiectul trebuie să pună în valoare și zona istorică pe care o traversează.

Obiectivul este împărțit în trei segmente:

  1. Bulevardul 16 Decembrie 1989, de la Piața Küttl până în Piața Iuliu Maniu;
  2. Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Șagului, de la Piața Iuliu Maniu până la intersecția cu Bulevardul Liviu Rebreanu;
  3. Calea Șagului, de la Bulevardul Liviu Rebreanu până la Shopping City.

„Câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%. Contractul pentru serviciile de proiectare (faza DALI și Proiect Tehnic), plus asistență tehnică din partea proiectantului are o valoare de 986.990 lei, fără TVA. Durata necesară proiectării este estimată la 10 luni, iar asistența tehnică se va întinde pe o perioadă de 36 de luni, necesară pentru execuție”, mai precizează reprezentanții primăriei.

La licitație, pe lângă firma câștigătoare, se mai înscrisese încă una: GLOBAL TECH XPERT SRL. Ambele au așteptat până în ultima zi să depună oferte. Prețul estimat inițial era de 1,5 milioane de lei.

Comentarii

comentarii