Acasă Actualitate Primăria Timișoara și-a cumpărat o dronă de aproape 14.000 de euro

Primăria Timișoara și-a cumpărat o dronă de aproape 14.000 de euro

673
DISTRIBUIȚI

Mare iubitor de tehnologie și un fan al fotografiilor și filmărilor realizate din aer, primarul Nicolae Robu a pus în coșul de cumpărături al Primăriei Timișoara din acest an o dronă. Nu orice dronă, ci una dintre cele mai performante. Și mai scumpe. Conforma anunțului de licitație publicat pe SEAP în data de 30 mai, primăria cerea oferte pentru un “echipament de monitorizare și măsurare topografică aeriană tip Dronă”. Valoarea estimată era de 54.500 de lei, fără TVA, iar achiziția urma să se facă prin cumpătare directă. Ofertele puteau fi depus până la data de 5 iunie. Conform specificațiilor cuprinse în documentația de atribuire, drona trebuia să îndeplinească funcțiile de înregistrare și supraveghere video aeriană, respectiv de măsurări topografice.

Cum pe piața din România nu sunt prea multe firme din acest domeniu, oferta câștigătoare a fost cea a companiei Protek Astral din Craiova, firmă care a mai vândut astfel de echipamente altor instituții publice. Oferta câștigătoare a fost de 63.552 lei, TVA inclus, adică cu aproape 1.000 de lei sub prețul estimat de primărie (așa, ca să nu bată la ochi, că doar e achiziție directă).

Ce va face Primăria Timișoara cu drona de aproape 14.000 de euro este încă un mister. Poate va fi dată în exploatare Poliției Locale și astfel vom avea, pe lângă poliție navală (cu șalupele, pe Bega) și poliție aeriană, să moară infractorii de frică.

Comentarii

comentarii