Acasă Politica Primarii din GRAL s-au întâlnit cu Tăriceanu. Deocamdată această întâlnire nu reprezintă...

Primarii din GRAL s-au întâlnit cu Tăriceanu. Deocamdată această întâlnire nu reprezintă un pericol iminent pentru PNL Timiş sau PSD Timiş

792
DISTRIBUIȚI

Primarii care fac parte din GRAL Timiş s-au întâlnit duminică după amiaza cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara, unde s-au discutat probleme administrative, dar şi politice.

În plan administrativ, cu toţii au fost interesaţi de ceea ce se întâmplă cu bugetele locale. Politic, desigur, GRAL este curtat intens pentru a face paşi, eventual spre ALDE, sau pentru a se transforma într-un partid cu “aripi bine construite de zbor”, dar sursele noastre susţin că deocamdată această întâlnire nu reprezintă un pericol iminent pentru PNL Timiş sau PSD Timiş.

Este însă clar că peste 30 de voci ale unor primari de mare consistenţă din Timiş, apreciate în comunităţile lor şi capabile să gireze voturi multe într-o parte sau alta, sunt în acest moment o rază de speranţă pentru mai mulţi ochi interesaţi din politică.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a arătat aceeaşi eleganţă nobilă, care-l plasează în mod evident într-un plan spiritual de imagine şi percepţie comparabilă cu liderii politici cunoscuţi pe plan local şi naţional şi şi-a arătat disponibilitatea de a-i susţine pe cei cu iniţiativă, pe cei cu idei constructive care poate nu se mai bucură de aceeaşi susţinere din partea partidelor din care fac parte.

El şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţia României, în toamnă (fără detalii) şi întregul lui comportament, limbaj şi atitudine i-au atras simpatia sălii.

 

Comentarii

comentarii