Acasă Actualitate Primarii din Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara s-au reunit la Moara...

Primarii din Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara s-au reunit la Moara cu Noroc în Balint

DISTRIBUIȚI

Edilii din patru județe Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, au participat la întrunirea de sfârșit de an a membrilor Asociației Primarilor din Banatul Istoric, la Moara cu Noroc în Balint. Iată de ce?

Cu acest prilej, s-a prezentat bilanțul activităților pe 2022 și au fost lansate proiectele ce vor fi implementate in 2023. Unul dintre ele va fi înființarea unui cenaclu literar-artistic al asociației, dat fiind că în rândul organizatiei exista multi primari  talentați care scriu poezii, recită, cântă și compun.

Unul dintre cei mai cunoscuți este primarul din Săvârșin, Ioan Vodicean, care e un foarte bun poet în grai bănătean, prezent în toate antologiile. Alți edili talentați sunt Ioan Guțu, din Birchiș, care cântă admirabil la taragot, Ioan Borduz, din Fârliug, un minunat interpret de romanțe, și Ioan Micurescu, un iubitor de poezie și un încântător rostitor de versuri,  primar în Bata Arad. Ei sunt mai mulți. La toate întrunirile edilii talentați fac spectacol și întrețin buna dispoziție prin prestațiilor lor inegalabile, spre deliciul celor prezenți.

“Vom chema actori, scriitori, poeți consacrați, în cadru întâlnirilor cenaclului. În 2023 pregătim o mare adunare unde vor fi invitati și primari din Ungaria si Banatul sârbesc în stațiunea Moneasa”, a explicat Vasile Todi, președintele Uniunii Jurnaliștilor din Banatul Istoric, instituție care promovează prin publicațiile sale programul și proiectele asociației.

Jurnalul interregional Banatul, care apare în Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, este principalul partener media al Asociației Primarilor din Banatul Istoric.

Amintim că Titu Bojin, fostul șef al Consiliului Județean Timiș, este președinte de onoare al senatului APBI. El a fost ales la propunerea lui Vasile Todi, chiar el un talentat intepret de versuri, care a jucat la un mare teatru din capitala României, cu mai mulți ani în urm

 

Comentarii

comentarii