Acasă Actualitate Primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, în izolare după ce a avut contact...

Primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, în izolare după ce a avut contact cu o persoană infectată cu coronavirus

1087
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, cel care în urma alegerilor din 27 septembrie a câștigat un nou mandat, a intrat în izolare la domiciliu, după ce a luat contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus. Reamintim, comuna Ghiroda, conform datelor oferite de Prefectura Județului Timiș marți, avea o rată de infectare de 4,13 cazuri la mia de locuitori, cumulat pe ultimele 14 zile.

Marți, 20 octombrie, Ionuț Stănușoiu le transmite, prin intermediul paginii sale de Facebook, ghirozenilor următorul mesaj: „În ultimele 24 de ore (luni, ora 10.00 – marți, ora 10.00 – n.r.), la nivelul comunei Ghiroda, s-au înregistrat 12 noi cazuri de COVID-19. Între cei 12 noi confirmați, se află și un contact direct al meu, motiv pentru care, începând de astăzi, pentru 14 zile, mă voi afla în autoizolare la domiciliu, pentru a limita răspândirea acestui virus. Vă rog, pe toți, să aveți grijă de voi, de familiile voastre, să purtați mască atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, pentru a-i proteja pe toți cei dragi. Multă sănătate tuturor!”.

Momentan, acesta nu manifestă simptome, iar primul test făcut de el a iești negativ. „Am făcut un test, am primit rezultat «negativ». S-ar putea să fie prea devreme pentru a fi relevant, așa că cei de la DSP mi-au spus să stau în izolare cele 14 zile”, a declarat, pentru Ziua de Vest, Ionuț Stănușoiu. Acesta ar urma să realizeze alt test la o dată ulterioară.

Tot în Ghiroda, în cadrul echipei de fotbal, Direcția de Sănătate Publică Timiș anunța deschiderea unui focar de COVID-19, cu 10 cazuri. În legătură cu acesta, primarul ne-a spus că ar fi vorba de cazuri izolate, nu „neapărat de un focar cu 10”, o parte dintre cei depistați pozitiv nefiind prezenți la echipă în ultimele două săptămâni.

Comentarii

comentarii