Acasă Actualitate Primarul din Recaș are interdicție de a candida

Primarul din Recaș are interdicție de a candida

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă, 27 aprilie 2024, să mențină hotărârea Judecătoriei Timișoara prin care nu a fost validată candidatura actualului primar din orașul timișean Recaș, Pavel Teodor, nici pentru funcția de primar, nici pentru cea de consilier local. Decizia este definitivă. Decizia judecătorilor a survenit în urma acțiunii intentate de partidul Forța Dreptei. Lui Pavel Teodor i s-a reproșat că nu ar avea voie să mai dețină funcții publice, având în vedere antecedentele sale penale. Primarul din Recaș a fost protagonistul unui scandal uriaș în 2015, caz instrumentat de DNA, în care Pavel Teodor era acuzat că a făcut presiuni asupra polițiștilor pentru a nu mai controla mașini conduse de apropiați de-ai săi.

În august 2021, Teodor Pavel, şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş Sorin Petru Muntean au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, de către Curtea de Apel (CAT) Timişoara. Sentinţa nu a fost definitivă, iar singurul care se află în detenție din întregul grup este fostul șef al IPJ Timiș.

În 2019, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat Pavel Teodor semnase, din calitatea de primar, un contract de închiriere cu firma soției sale, lucru care constituie conflict de interese. În decembrie 2022, primarul din Recaș, Teodor Pavel, a pierdut definitiv un proces cu Agenția Națională de Integritate. Ca efect, a pierdut 10% din îndemnizația pentru șase luni, potrivit unui ordin semnat pe 3 martie 2023, de către prefectul Mihai Ritivoiu.

Alianța PSD – PNL trebuie acum să găsească rapid un alt candidat, agreat de ambele partide și pentru care să se strângă urgent semnăturile de susținere pentru a-i putea depune lista de semnături și dosarul de candidatură.

Comentarii

comentarii