Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca

Primarul Dominic Fritz s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca

642
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoare, Dominic Fritz, a anunțat vineri, 2 aprilie, că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Edilul a ales vaccinul AstraZeneca, pe care îl consideră „sigur și eficace”. Acesta amintește că în ultima perioadă serul companiei anglo-suedeze nu mai este la fel de căutat, însă acest lucru ar avea și un beneficiu ascuns: sunt disponibile locuri inclusiv peste două zile. Reamintim, la mijlocul lunii ianuarie Fritz a fost confirmat pozitiv la COVID-19 și a stat în carantină două săptămâni, după ce anterior mai fusese chiar de două ori considerat contact direct al unor persoane infectate, fără a contracta însă boala.

În postarea de joi, Fritz își reiterează dorința de a face din Timișoara și din județul Timiș primele locuri din România care ating imunizarea în masă și, deci, și primele care ar putea scăpa de pandemie. Acesta amintește că înscrierile pentru vaccinare se pot face prin mijloacele puse la dispoziție la nivel național, cum ar fi platforma online, dar și prin callcenter-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Până vineri, potrivit datelor DSP Timiș, 99.432 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județ, 37.032 primind deja ambele doze. Săptămâna trecută, miercuri, se atingea un număr record de 4.173 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 într-o singură zi în Timiș, dar de atunci numărul a scăzut constant, până la 3.283 joia aceasta. Dacă pentru vaccinurile Pfizer și Moderna interesul a rămas constant, în cazul celui produs de AstraZeneca, numărul de doze administrate zilnic a scăzut de la peste 1.100 la sub 250.

Postarea primarului Dominic Fritz de vineri, 2 aprilie:

„Vaccinat! Am pus și eu un umăr pentru Timișoara.  Pare netonifiat, dar mușchii mei sunt pe dinăuntru.

M-am vaccinat cu Astra Zeneca pentru că este un vaccin sigur și eficace. În județul Timiș și în Timișoara sunt mii de locuri libere pentru acest vaccin. Dacă faceți rezervarea azi, vă puteți vaccina poimâine, nu există listă de așteptare!

Nu ascund faptul că mă îngrijorează că ritmul de înscriere la vaccinare a încetinit și câteva centre nu funcționează la capacitate maximă pentru că locurile nu sunt ocupate.

Este alegerea fiecăruia dacă se vaccinează sau nu. Dar este evident că doar prin vaccinare masivă și rapidă vom trece peste această pandemie. Iar noi, cei din Timișoara și județul Timiș, avem acum șansa să fim primii care atingem imunizarea de masă și care ne va permite să trăim din nou o viață normală.

Medicii și asistentele în centrul în care m-am vaccinat azi, de pe intrarea Doinei, sunt extrem de empatici și nu a fost decât o mică înțepătură.

Pune și tu umărul pentru Timișoara! Dacă ești deja vaccinat, vorbește azi cu un prieten sau o rudă și încurajează-i să se înscrie acum  👉 https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

Dacă ești în vârstă și nu te poți înscrie, te pot ajuta cei de la Direcția de Asistență Socială. Sună la 0356/406517 și asistenții noștri te vor înscrie pe platformă și te vor și programa”.

Comentarii

comentarii