Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz, vizitat de o delegație germană condusă de vicepreședintele Bundestagului,...

Primarul Dominic Fritz, vizitat de o delegație germană condusă de vicepreședintele Bundestagului, Katrin Göring-Eckardt

DISTRIBUIȚI

Vineri, 6 mai, primarul Dominic Fritz a primit vizita unei delegații germane, conduse de Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Bundestagului. Împreună cu aceasta, au trecut pe la Primăria Timișoara și Frank Schwabe – împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Libertatea Religiei și a Credinței, Dr. Peer Gebauer – ambasador al Republicii Federale Germania în România și Regina Lochner – consul al Republicii Federale Germania la Timișoara.

Potrivit reprezentanților primăriei, Fritz a subliniat faptul că „diversitatea este motorul de dezvoltare al orașului, iar Timișoara oferă numeroase oportunități de investiții, dovadă fiind și numeroasele firme germane care s-au deschis ori și-au extins afacerile aici”. În schimb, Katrin Göring-Eckardt ar fi felicitat orașul pentru mobilizarea pe care a făcut-o imediat după începerea războiului din Ucraina, prin campania „Timișoara pentru Ucraina”, și s-a arătat interesată să sprijine Timișoara în 2023, când orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, prin schimburi culturale cu orașe din Germania.

„Pentru Timișoara este foarte important să fie prezentă pe harta diplomatică a Europei, iar aceste vizite ne onorează. Am discutat cu doamna Göring-Eckardt și despre câteva modalități concrete prin care Germania ne poate ajuta în următoarea perioadă, cum ar fi reabilitarea unor clădiri monument sau schimburile culturale în 2023”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Delegația germană va participa, în cursul zilei de vineri, la redeschiderea Sinagogii din Cetate.

Comentarii

comentarii