Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a găsit explicaţii pentru pierderea unui proiect european: trebuie...

Primarul Nicolae Robu a găsit explicaţii pentru pierderea unui proiect european: trebuie mutaţi bolnavii de la Oncologie

838
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara nu se poate lăuda cu proiecte finanţate de UE. Desigur, din nou vor fi catalogaţi „fără minte” cei care vorbesc despre acest subiect sensibil, mai ales că bugetul local e sub-gol. Edilul Nicolae Robu a încercat să explice din nou, că cei care se leagă de acest aspect habar nu au că încă nu sunt deschise toate liniie de finanţare europeană, ci doar vreo două care privesc Timişoara, şi că termenul limită de depunere a proiectelor este data de 31 decembrie 2018. În schimb, a explicat zilele trecute de ce s-a pierdut proiectul de reabilitare şi refuncţionalizare, ca centru multifuncţional, a clădirii fostei Clinici de Dermatologie de pe Mărăşeşti: era clădirea vecină cu Clinica de Oncologie! El anunţă că nu va renunţa la proiect, dar că… trebuie prima dată mutat lăcaşul oncologic, din respect.

„Acel proiect nu a fost eligibil pentru că este o aripă a clădirii unde sunt bolnavii de cancer care fac radioterapie. Până nu îi mutăm de acolo, nu putem fi eligibili. Am ratat şansa de a obţine finanţare, pentru că nu ne permitem să ne jucăm cu oameni care şi aşa sunt în suferinţă”, a argumentat edilul.

Pentru a relua proiectul european, bolnavii cu afecţiuni oncologice, care fac radioterapie pe Mărăşeşti, vor fi mutaţi în această toamnă, locaţia este cunoscută, dar Nicolae Robu nu o dezvăluie încă. În orice caz, va fi aproape de Clinicile Noi. “După aceea vom relua proiectul pentru centrul multifunctţional”, mai spune Robu.

De ce nu o fi spus primarul până acum acest amănunt esenţial pentru opinia publică timişoreană?

Comentarii

comentarii