Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a inaugurat Parcul Central în huiduiala unei “evacuate”: “Mafiotule”!

Primarul Nicolae Robu a inaugurat Parcul Central în huiduiala unei “evacuate”: “Mafiotule”!

1463
DISTRIBUIȚI

Parcul Central din Timişoara a fost inaugurat vineri, după trei ani de muncă şi bâlbe. Totul a început cu “susul în jos”. Panglica ce trebuia tăiată avea tricolorul invers, iar edilul a cerut resetarea momentului: “La loc comanda, puneţi tricolorul corect, cu roşul în jos”.

“Inaugurăm astăzi Parcul Central, ca un dar pentru Timişoara, de Centenar, de Ziua Timişoarei. Am îmbogăţit oraşul cu zestrea sa de perle (…). A fost o lucrare grea. S-au realizat noile aranjamente florale cu pietriş alb, covoare de iarbă peste tot, Aleea Personalităţilor a fost pusă la punct aşa cum trebuie, sunt copaci vechi şi străvechi de când a fost creat parcul, noi copaci şi arbuşti, aranjamente de florale, am mers după principiul grădinilor vieneze, cu abundenţă de flori”, a spus primarul Nicolae Robu.

În drum spre locul-surpriză, un foişor unde sunt puse două piane la care poate cânta oricine are talent muzical, o femeie din popor i-a stricat ziua edilului: “Mafiotule!”. Acesta i-a imputat edilului că a evacuat-o din locuinţă, dar şi mizeria din oraş, iar răspunsul primarului a venit prompt: “Aţi stat acolo ilegal. Vom continua evacuările faţă de cei care locuiesc ilegal în spaţiile primăriei. Nu ne intimidaţi cu astfel de intervenţii! Aţi notat? În public a afirmat ‘Mafiotule!’. Nu ne intimidează (…)”, a spus Nicolae Robu.

Parcul Central a fost refăcut din temelii, tot proiectul costând aproape 8 milioane de lei de la bugetul local şi imită stilul grădinilor vieneze.

Lucrările de modernizare a Parcului Central au început în martie 2017 şi trebuiau să dureze 12 luni.

De lucrare s-a ocupat asocierea de firme Lovrintim şi Rogera, care s-au angajat că reabilitează parcul cu un preţ mult mai mic decât cel estimat, aproape la jumătate, adică cu 6,5 milioane de lei fără TVA, ceea ce înseamnă aproape 1,7 milioane de euro.

Pe Aleea Personalităţilor a mai rămas un loc pentru un bust. Întrebat de presă dacă şi-ar dori şi el un loc pe postament, primarul Nicolae Robu a răspuns: “Nici nu vreau să discut un astfel de subiect, eu vreau să mă bucur de apreciere în viaţă. În viaţă eşti beştelit pentru tot ce faci, eu sunt de 7 ani beştelit, dar sunt un tip puternic”. Aşa că locul liber de pe postament îi rămâne rezervat fostului Mitropolit Nicolae al Banatului, care va fi inaugurat în toamnă.

Pentru vandalismele care sunt în Timişoara, rămâne o întrebare: cât va rezista Parcul Central în starea lui de acum?

Comentarii

comentarii