Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a postat doar un mesaj, pe Facebook, la câteva...

Primarul Nicolae Robu a postat doar un mesaj, pe Facebook, la câteva ore de la tragedia de pe strada Miorița din Timișoara

974
DISTRIBUIȚI

Căutat de media din toată țara și așteptat de timișoreni pentru a oferi explicații, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut, după ore bune, o reacție în legătură cu drama de pe strada Miorița. Nici măcar după ce autoritățile au intrat în alertă, formând un comitet de criză, primarul nu a făcut o declarație publică, așa cum ar fi făcut orice edil responsabil. La blocul de pe str. Mioriței nr. 8 a mers în schimb luni seara, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. La scurt timp el a fost urmat și de Nicolea Robu.

Doi copii (de 3 ani, și 9 zile) și mama unuia dintre ei au murit, iar alți 8 adulți și 9 copii sunt internați în spitalele din Timișoara, după ce o firmă a realizat dezinsecția în blocul în care locuiau.

Iată reacția primarului Nicolae Robu:

”Condoleanțe familiilor îndurerate de pierderea celor dragi în nenorocirea abătută asupra imobilului de pe str. Miorița, nr. 8

Am aflat cu cutremurare că doi copii, unul de 9 zile și unul de 3 ani și mama acestuia din urmă și-au pierdut viața în urma nerespectării normelor în vigoare de către persoane iresponsabile implicate în procesul de deratizare ce a avut loc pe casa scării și în subsolul blocului în care locuiau. Desigur, e în derulare o anchetă și probabil va urma un proces judiciar care va stabili responsabilitățile și pedepsele conexe, dar asta nu-i poate readuce la viață pe cei decedați! Este inadmisibil ca lucruri cu asemenea consecințe potențiale să fie tratate cu atâta superficialitate de unii semeni ai noștri! Ei trebuie exemplar pedepsiți!

La ora actuală, sunt 8 adulți și 9 copii internați și ce ne dorim cu toții este ca toți să treacă încercarea cu bine! Sunt prea mulți trei decedați, și-așa, e prea mult și când o singură ființă umană își pierde viața!

Pentru că oameni fără o minimă conștiință până și în fața unei asemenea tragedii încearcă să puncteze politic, vreau să spun răspicat: Primăria nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat, NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS acea deratizare și nici nu avea cum să facă așa ceva, totul petrecându-se pe un domeniu privat, nicidecum pe domeniul public!

În situația dată, din respect față de familiile îndoliate, eu, actor politic fiind, refuz prezența în talk show-uri și în orice fel de emisiuni în care sunt prezenți politicieni, pe tema nenorocirii abătute asupra unor concitadini!

Încă o dată, condoleanțe, întreaga mea compasiune și Dumnezeu să-i odihnească-n pace pe cei plecați dintre noi!”, a scris primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii