Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu rămâne nemulţumit de respingerea amendamentelor pentru finanţarea proiectelor Timişoarei

Primarul Nicolae Robu rămâne nemulţumit de respingerea amendamentelor pentru finanţarea proiectelor Timişoarei

DISTRIBUIȚI

robu zero leiPrimarul Nicolae Robu continua să-şi exprime public nemulţumirea pentru faptul că şi cele patru amendamente la Legea bugetului pe 2017, care vizau finanţări ale unor proiecte majore pentru Timişoara, au fost respinse, nu doar de guvern, ci şi de majoritatea parlamentară PSD+ALDE.

Din lista celor 15 proiecte pe care edilul le consider prioritare oraşului, le-a dat parlamentarilor timişeni ”lista scurtă”, cu doar 4 dintre acestea: racordarea Timişoarei la autostradă, de la ramificaţia Sânnandrei-Arad, sala polivalentă cu 16.000 de locuri, suplimentarea bugetului Programului naţional de dezvoltare locală şi spitalul regional.
Supărarea primarului este cu atât mai mare, cu cât, spune acesta, amendamentele puteau să treacă în Parlament, prin susţinerea majorităţii parlamentare PSD+ALDE, care, însă, nu a venit.
„Suntem ignoraţi. Le-am cerut colegilor parlamentari de Timiş, iar ei au făcut ce le-am cerut, să depună amendamente, dar să o facă cu decenţă, nicidecum cu politicianism. (…). Este vorba despre solicitarea noastră de a se face un nou record la autostrada, de la bifurcaţia Sânandrei – Arad, era nevoie de bani pentru a avea garanţia că studiul de fezabilitate şi celelalte documente care au fost elaborate de către proiectanţi, pe baza unui contract cu CNAIR, vor fi aduse la zi, astfel încât acest obiectiv să poată fi realizat”, a spus Rou, care a menţionat că nici măcar nu ar fi fost nevoie de bani foarte mulţi, pentru că Timişul a cerut suplimentarea fondului CNAIR, astfel încât obiectivul să se mişte. Altfel, Timişoara va rămâne să se uite la autostrada care trece la doar 8 km de municipiu.
Pentru sala polivalentă era nevoie de suplimentarea de fonduri (la CNI) pentru a demara studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, în situaţii similare aflându-se municipiile Iaşi, Oradea şi Constanţa, dar cu capacităţi mai mici ale sălilor.
De o bugetare mai mare a Programului naţional de dezvoltare locală, susţine Robu, ar fi beneficiat toţi primarii localităţilor din judeţ, indiferent de culoarea politică, şi care şi-ar fi putut să realizeze mai multe proiecte de infrastructură, de care localnicii au nevoie. „Sunt oameni din astfel de localităţi care vin cu autobuzul la lucru şi care mi-au spus că s-ar mulţumi şi cu un drum pietruit până la Timişoara în faza actuală”, spune edilul.
În privinţa spitalului regional, primarul a remarcat că realizarea acestuia „a fost o promisiune din campania electorală, când s-a promis că se fac 8 spitale regionale în România, dintre care, unul la Timişoara”.
„S-ar fi putut accepta amendamentele în Parlament şi atunci Guvernul ar fi fost obligat să pună în practică ceea ce se aprobă la nivelul Parlamentului”, a explicat Robu.

 

Comentarii

comentarii