Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu se spală pe mâini de gunoiul din oraş

Primarul Nicolae Robu se spală pe mâini de gunoiul din oraş

862
DISTRIBUIȚI

unoaieoaiePrimarul Nicolae Robu susţine că i-a informat pe timişoreni că nu primăria este aşa de mult de vină de mizeria din oraş, ci ADID. Şi mai susţine că ADID nu a învinuit niciodată, în perioada aceasta (de mizerie a oraşului) primăria, dar nici nu a recunoscut că, de fapt, era în sarcina sa să adune gunoiul menajer.

Edilul spune că lucrurile în privinţa salubrizării au început să se ,işte după ce el a creat pagina de sesizări insalubritate, astfel că din cele 84 de sesizări pentru locaţii cu gunoi casnic, 65 de locaţii au fost salubrizate (77%).

“Avem progrese foarte mari, procentul nu este mulţumitor, pentru că ne dorim să nu mai avem nicio grămadă de gunoi menajer şi nici crengi, pomi de Crăciun şi niciun fel de mizerie. Vă garantez, chiar dacă nu am prerogative, că vom ajunge să fim un model de oraş curat”, a spus primarul în conferinţa de presă de vineri 11 ianuarie 2019, ţinută la PNL.

El a mai adăugat că se va face şi o educaţie a populaţiei, prin înştiinţări şi informări publice, mai întâi cu vorba bună, iar dacă oamenii nu vor înţelege, se vor lua măsuri punitive. Pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni şi asociaţii de proprietari nu încheie contract cu RETIM pentru pubelele pe care trebuie să le plătească şi atunci preferă să arunce gunoiul în pubelele altora sau la întâmplare, prin oraş.

“Eu nu vreau să ajungem în litigii şi amenzi. (…). Pe de-o parte, cred că s-au pus în mişcare de acum lucrurile, ADID-RETIM îşi face datoria de acum, Horticultura la fel, (…). A fost o perioadă în care s-au acumulat mizerii, iar ADID a tăcut pentru că i-a convenit situaţia în care cu pietre se arunca în primărie şi pentru ce era treaba ADID. Nu ne-a acuzat niciodată, dar nici nu a spus ‘asta e problema mea’, aşa cum o fac eu cu crengile şi coşurile doldora şi spun că primăria trebuie criticată când e cazul, dar nu şi pentru ceea ce nu e de vină. Trebuie să continuăm să colaborăm fără apartenenţa politică. Prima măsură este că se intervine zilnic, inclusiv pe 1 şi 2 ianuarie, sâmbăta, duminica şi se va continua în acest ritm pentru a rezolva problema acută şi apoi să nu se mai repete. Trebuie ca oamenii să aibă suficiente pubele în condiţiile în care ADID şi RETIM îşi fac datoria şi vin să verifice ritmic (…)”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a mai adăugat că nu este, totuşi, o tragedie ceea ce a fost în Timişoara, pentru că astfel de situaţii au mai fost şi la Paris, Roma şi mai ales la Atena, dar s-au rezolvat, fără a se putea spune că aceste oraşe sunt “oraşe murdare”.

Comentarii

comentarii