Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu și cișmelele de la care curg voturi, modelul Ciuhandu

Primarul Nicolae Robu și cișmelele de la care curg voturi, modelul Ciuhandu

DISTRIBUIȚI

Construirea a 12 noi cişmele în Timişoara a fost izvor de un ceas bun de polemici în plenul CLT de vineri 16.11.2018. Consilierii au pus întrebări, primarul Nicolae Robu le-a răspuns. De ce să se facă fântânile? Pentru că cetăţenii cer. De ce să nu le facă Aquatim? Pentru că nu sunt în atribuţia sa şi ar fi culmea să le spună oamenilor să ia apă de la cişmea, că e mai bună şi e gratis, decât de la robinet, furnizată de Aquatim. De ce sunt atât de scumpe? Pentru că la licitaţie va fi cam 60% din estimarea de 24.000 de lei de foraj. Dacă se întâmplă să se infesteze apa? Răspunde DSP, care face verificări lunare. Etc, etc.

După bătut apa în piuă o oră, Nicolae Robu a scurtat discuţiile: “Problema e alta, o spun pe şleau. Se ştie că primarul Ciuhandu a luat multe voturi pe fântâni. De ce să nu le dăm oamenilor posibilitatea să aibă fântâni? De ce să boicotăm din nou? Că boicot s-a încercat şi la Popa Şapcă, şi la Jiul, şi la centrul istoric, şi la vaporaşe, la absolut toate. Până la urmă tot se fac. Tot iau destule voturi oricum, dacă candidez, ştiţi că oricum iau voturi, că aveţi sondaje şi ştiţi că nu se apropie nimeni măcar. Nu am nicio emoţie. Alegerile sunt câştigate (de Robu, n.r.) de dinainte. Nu prin fântâni iau voturi. Nu ne onorează asta. Haideţi să punem umărul cu toţii, şi aşa lumea mai dă voturi (şi altora, nu doar lui, n.r.).

Pentru că licitaţia pentru fiecare foraj ar fi de 24.000 de lei, unor consilieri li s-a părut o sumă mare, dar edilul a afirmat că “asta e licitaţia, da se adjudecă la cam 60% din suma estimată de 24.000 pentru un foraj”.

Cât despre nevoia de a face aceste fântâni publice, primarul i-a invitat pe colegii şi colegele din CJT să aibă bărbăţia de a ieşi cu el printre oameni, să le asculte solicitările: “Aveţi bărbăţia, indiferent de gen, şi veniţi cu mine între oameni. Dacă se întâmplă ceva, răspunde DSP, noi putem cere DSP să treacă mai în detaliu buletinul de analize, nu doar inscripţia cu apă potabilă şi o ştampilă”, i-a liniştit edilul. După care, proiectul a trecut cu majoritate de voturi.

Comentarii

comentarii