Acasă Actualitate Primul Airbus A340-300 de la compania Legend Airlines a fost mutat pe...

Primul Airbus A340-300 de la compania Legend Airlines a fost mutat pe Aeroportul Timișoara

DISTRIBUIȚI
created by Polish

Compania aeriană românească a mutat vineri, 28 aprilie, un Airbus A340-300 de pe aeroportul din Amman (Iordania) pe aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara.

“Am primit în casa noastră un oaspete foarte special: chipeșul Airbus A340 al companiei românești, Legend Airlines. <Zburătorul> este pe cât de arătos pe atât de intimidant la prima vedere din cauza dimensiunilor sale, o lungime de 63 de metri, o anvergură a aripilor de 60 de metri și o înălțime de 16 metri. Aeroportul Internațional Timișoara este unul dintre cele trei din România, pe lângă Otopeni și Constanța, care are infrastructura necesară operării unui astfel de avion, o raritate printre cele care zboară astăzi dinspre și înspre România”, a anunțat cei de la  Aeroportul Timișoara.

Cei de la Aeroportul “Traian Vuia” nu au putut oferi detalii despre viitorul companiei Legend Airlines pe aeroportul timișorean.

“Momentan avionul Legend Airlines se va acomoda cu aerul de Timișoara, până când compania va decide planul de viitor, care oferă perspectiva unei mobilități nesperate pentru pasagerii din regiune, spre destinații îndepărtate, dezirabile prin prisma popularității, a ineditului și a luxului. A340 este ideal pentru zboruri pe distanțe lungi, având o autonomie de 14.400 de kilometri, 324 de locuri confortabile, clasa full economy, diverse facilități care fac zborul mai plăcut”, mai transmit cei de la Aeroportul Timișoara

Pe lângă Airbusul A340-300 înmatriculat YR-LRE, potrivit informațiilor Boardingpass, Legend Airlines ar urma să mute din Amman la Timișoara alte două avioane de același tip, înmatriculate YR-LRC și YR-LRF.

“Avionul mutat vineri la Timișoara ar fi fost parcat pe calea de rulare A, loc unde ar urma să fie parcate și celelalte două avioane. Legend Airlines a mutat din capitala Iordaniei pe aeroportul Ataturk din Istanbul Airbusul A340-300 înmatriculat YR-LRD. Alte două Airbusuri A340-600 pe care Legend Airlines ar urma să le recepționeze, sunt parcate pe aeroportul din Johannesburg (Africa de Sud). Astfel, flota acestei companii aeriene ar urma să numere, în total, șase avioane de tip Airbus A340. Cu toate acestea, planurile pe care Legend Airlines le are cu aceste avioane sunt, în continuare, necunoscute. Această companie aeriană este deținută de la începutul anului 2022 de managerii unei companii aeriene afgane”, mai scrie Boradingpass.ro.

Conform Boradingpass.ro, compania aeriană Legend Airlines a fost fondată în august 2020 și a obținut certificatul de operator aerian în septembrie 2021. Radu-Cristian Gâdea a fost asociatul unic al Legend Airlines SRL, însă în urmă cu câteva săptămâni acesta a cesionat părțile sociale deținute în companie către două persoane străine. Societatea Legend Airlines SRL este acum deținută de Ramin Youresh (55% din părțile sociale) și Timor Shah Shahab (45% din părțile sociale). Ramin Youresh are cetățenie olandeză și ocupă funcția de Business Development Manager la Kam Air, prima companie aeriană privată din Afganistan.

Comentarii

comentarii