Acasă Actualitate Primul clopoțel, prima zi la școală. Timiș: Peste 100.000 de copii sunt...

Primul clopoțel, prima zi la școală. Timiș: Peste 100.000 de copii sunt așteptați în bănci

1291
DISTRIBUIȚI

Emoții peste emoții în prima zi de școală. Prichindeii pășesc cu emoție în prima zi de școală, în timp ce elevii mai mari se reîntâlnesc cu colegii. În Timiș încep școala peste 100.000 de elevi,  97.530 elevi și preșcolari în învățământul de stat și 6.024 de elevi și preșcolari în școlile private. În Timiș vor funcționa 594 de unități de învățământ (cu personalitate juridică și arondate). În Timiș sunt nouă unități de învățământ neautorizate, din care patru pot fi autorizate în perioada imediat următoare și 24 de unități de învățământ cu notificare negativă.

Elevii claselor I-IV și VI-XII pot beneficia din prima zi de școală de toate manualele comandate sau transmise din anul anterior. Pentru clasa a V-a este disponibil manualul de educație fizică, pregătire sportivă atletism și fotbal, precum și religia romano catolică pentru clasele cu predare în limba română și maghiară. Compendiile pentru clasa a V-a se au ajuns și ele în școli – 5.356 bucăți.

Unele unități de învățământ își vor desfășura cursurile și de după-amiază: Școala nr. 24, 13, 19,  Grigore Moisil, Școala nr. 30, Liceul Sportiv Banatul și Școala nr. 7.

 

 

 

Comentarii

comentarii