Acasă Actualitate Prin grija ÎPSS Ioan, 2.600 de prosoape de unică folosință pentru Spitalul...

Prin grija ÎPSS Ioan, 2.600 de prosoape de unică folosință pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Județean

DISTRIBUIȚI

În această perioadă de pandemie, grija ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, se îndreaptă din nou spre spitalele din Timișoara, respectiv Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Județean.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfiiinției Sale, monahiile de la Centrul eparhial au confecționat prosoape de unică folosință necesare personalului medical și bolnavilor din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale, datorită exploziei cazurilor de infectare cu covid.

De data aceasta, maicile au realizat, într-o singură noapte de priveghere, un număr de 2600 de prosoape de unică folosință. Dintre acestea, 1400 bucăți au fost distribuite secției ATI de la Spitalul Județean, iar 1200 secției ATI a Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Acțiunea aceasta se înscrie în lungul șir al donațiilor făcute de Centrul eparhial în ultimele opt luni pentru cei aflați pe paturile de suferință și constituie bun exemplu de solidaritate și comuniune creștinească, la care suntem chemați toți în aceste vremuri de pandemie.

Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de posibilități și de multele cereri, încearcă să ofere ajutor material, financiar și spiritual și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen SARS-COV-2 -a informat Mitropolia Banatului.

Comentarii

comentarii